Brugge vs Benfica – Matchförhandsgranskning och prognos


Posted 9 månader sedan in Övrigt

Den 7 mars kommer Champions League-fansen att se den första matchen i 1/8-finalen mellan Brügge och Benfica. Missade du gruppmatcherna i turneringen? Eller vill du bara veta mer om spelschemat? Besök https://ggbetaff.com/ för fler fotbollsevenemang och aktuell statistik.

I allmänhet skulle alla lag som deltar i Champions League vilja spela mot Brügge och Benfica, men lottningen har avgjort annorlunda – dessa två turneringssensationer kommer att mötas i en personlig konfrontation. Och det är coolt! Även om den psykologiska pressen på spelarna är minimal har de tillräckligt med möjligheter för att göra en bra offensiv insats.

Brugge har bara vunnit en seger under de senaste tio omgångarna av mästerskapet. Med en ny tränare – Scott Parker – började belgarna spela något bättre, men resultaten är fortfarande dåliga – 5 oavgjorda matcher, 1 förlust, 1 seger. Med sådana resultat är det helt enkelt meningslöst att hoppas på en plats i kvartsfinalen. 

Vi får dock inte glömma hur laget spelade i Champions League under hösten. Brugge tog 8 poäng i matcherna mot Atletico och Bayer Leverkusen och lyckades besegra Porto med imponerande 4:0! Även om portugiserna vann i Belgien lyckades ingen annan göra mål mot Brugge. Men det var länge sedan och med en annan tränare – är Scott Parkers lag fortfarande kapabelt att fortsätta den framgångsrika serien? Ärligt talat låter det tveksamt.

Benfica är för mäktigt. Lissabonspelarna har helt enkelt krossat sina rivaler. De förstörde Midtjylland och Dynamo redan i gruppspelet, och sedan ledde portugiserna gruppen med PSG och Juventus. Samtidigt spelade de oavgjort mot parisarna och besegrade Turinese två gånger (2:1, 4:3).

På hemmaplan är allt lika perfekt – Benfica ligger redan fem poäng före Porto. Utan att ta hänsyn till matcherna i EU-cupen hade ”Eagles” sex segrar på sju matcher i år. Endast Sporting kunde stoppa Roger Schmidts lag (2:1). Benfica avslutade de fem följande omgångarna med en total poängsumma på 11:0. För att inte tala om den extremt livliga fotbollen!

Världen har inte sett ett sådant Benfica på mycket länge. Kanske har laget aldrig visat så goda resultat under det XXI:e århundradet. Även utan Enzo Fernandez kan Lissabonspelarna ta sig så långt som möjligt i Champions League-slutspelet – kvartsfinalen verkar inte vara någon gräns för dem. Hittills är det till och med svårt att nämna ett lag som Eagles inte kommer att överspela. Kort sagt, Brugge kommer att ha ganska svåra tider framför sig.

Gruppens sammansättning

Belgarna kommer inte att räkna med hjälp av tre spelare i den kommande matchen. Laget kan klara sig utan Tajon Buchanan, men skadorna på två forwards – Skov Olsen (8 mål + 4 assist) och Ferran Jutgla (10 mål + 6 assist) – försvagar deras anfallspotential avsevärt. Chansen är alltså stor att Roman Yaremchuk kommer att spela i startelvan. Den ukrainska fotbollsspelaren gjorde 2 mål på de 18 matcherna i Pro League. 

Benfica har i sin tur inga problem med truppen. Alla toppspelare förväntas vara på plats – Silva, Otamendi, Grimaldo, Ramos och andra.

Matchprognos – 1:2

Brügge kommer naturligtvis att kämpa för att spela på hemmaplan. Kanske kommer de till och med att göra ett mål, även om det nuvarande Benfica inte har släppt in några mål på länge. Belgarna är helt enkelt inte kapabla till något mer, inte ens i den bästa truppen. Dessutom är deras chanser ännu mindre om de inte har några lagledare.

Spelbolagen tror inte på Scott Parker, och det gör inte vi heller. Benfica kommer att vinna.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.