DAGSHANDEL: EN INTRODUKTIONSGUIDE TILL DE ASPIRERANDE HANDLARNA


Posted 2 månader sedan in Övrigt

För ungefär två decennier sedan var handeln inte avsedd för individer; Personer som arbetar i finansinstitut, mäklarfirmor och handelshus kunde bara handla direkt på marknaden.

Tack vare de senaste tekniska framstegen har det blivit lättare för alla att handla direkt på valutamarknaden. Online handelsplattformar har blivit en bro mellan valutamarknaden och enskilda handlare / investerare.

Daghandel har blivit ett av de lukrativa karriäralternativen för unga handlare. Ändå kan handel vara utmanande för amatörer med bra handelsstrategier och en ordentlig pengahanteringsplan.

Handel är en resa som även experthandlare har grova fläckar, och de torkar också av sitt kapital. Så låt oss prata mer om intradagshandel och de avgörande aspekterna relaterade till det.

Grunderna i daghandel

Dagshandel, även känd som intradagshandel, innebär att du köper instrumentet och säljer det innan handelssessionen slutar. Intradagshandel är vanligt förekommande på valuta- och aktiemarknaderna, och daghandlare har god kunskap om teknisk analys och vad som händer. Dessa handlare tar hävstångseffekten, använder handelsstrategierna och tjänar pengar på prisrörelserna.

Varje handlares handelsstil är annorlunda. Alla har sitt tankesätt, handelsplan, strategi för pengahantering, villkor och villkor. Ändå är daghandel mer riskabelt än långsiktiga investeringar. Man kan inte följa intradagshandeln under en längre period; nyckeln till framgång är långsiktiga investeringar.

Det finns olika typer av handelsstrategier som skalpering, HFT, nyhetsbaserad handel etc.

Vad är arbetsprocessen för daghandel

I intradagshandelsspelet spelar volatiliteten en mycket stor roll. Daghandlare väntar på de höga volatilitetsmöjligheterna, vilket faktiskt är en utmärkt tidsram för att generera omedelbara vinster. Dagshandlare letar ofta efter valutavalutor som ständigt fluktuerar under hela handelssessionen. Valutaparen fluktuerar på grund av interna problem, finanskris, globala nyheter etc. Daghandlare som både mycket volatila och låga volatila perioder, föredras är mycket volatil. 

Dagens handel är annorlunda på valutamarknaden och aktiemarknaden. Amatörerna måste bestämma vilken marknad som främst är lämplig enligt deras föredragna handelsstilar.

På valutamarknaden är vinstchanserna högre jämfört med börsen. Tills du använder ditt kapital klokt och genomför dina handelsstrategier snyggt kan du tjäna pengar på vilken marknad som helst.

Hur mycket investering krävs för dagshandel?

Detta är en av de största frågorna som människor ställer innan de går in på valutamarknaden. Det finns inget rätt eller fel svar på denna fråga.?

Det nödvändiga kapitalet beror på din handelsstil och handelsmål. Du måste tänka på om du ska göra din karriär inom daghandel eller överväga det som din sida hustle. ?

Du kan börja med mindre än $ 100, och det beror på hur du använder ditt kapital klokt. Du behöver inte tusentals dollar för att starta din resa på valutamarknaden. ?

Låt oss göra investeringsgrejen tydligare med ett snabbt exempel. ?

Låt oss tänka på att du har $100 på ditt konto. Minsta byte du kan ta är $10. Som nybörjare bör risk-belöningsförhållandet vara 1:2. Du bör ta 2-3 tre affärer om dagen, och att sätta stoppförlust är mycket viktigt. ?

Av dina tre affärer var två lönsamma, och den tredje du kvittade till stop-loss-priset. På så sätt genererar du vinst och torkar inte av hela kapitalet. ?

Förvänta dig inte framgång i daghandeln över natten. Låt ditt konto växa långsamt och undvik att ta de höga hävstångshandeln. 

I det här exemplet har vi inte använt marginalen eller hävstångseffekten som ges av mäklaren. Att använda hävstångseffekten ökar definitivt ditt kapital och maximerar vinsten. Men det är inte säkert när du just har börjat din handelsresa. 

När du förstår prisrörelserna på marknaden kan du använda hävstångseffekten från handelsplattformen.

Några enkla daghandelsregler nybörjare bör följa

•Använd aldrig marginalen under din första handelsresa.

•Din risk-belöningskvot ska vara 2:1.

•Du bör endast använda 2 % av hela kapitalet i daghandeln.

•Avsluta handelssessionen om de två första affärerna har drabbat stoppförlusten.

•Endast handel i de låga volatila valutaparen.

•Fortsätt att följa stoppförlusten tills du når riktpriset.

•Det är nödvändigt att ha en ordentlig plan för penninghantering.

•Bli aldrig känslosam i din handelssession.

•Ta en paus om du gör förluster hela tiden.

Detta är några vanliga regler som daghandlare bör följa för att lyckas på valutamarknaden. Men när du vänjer dig vid daghandel kommer du att ställa in några regler för dig själv över tid.

Vad sägs om daghandel för sitt uppehälle?

Daghandlarna kategoriseras i två grupper: den ena som arbetar i finansinstituten och den andra arbetar självständigt. De flesta daghandlare föredrar att arbeta för stora organisationer. Dessa handlare får direkta nyheter från marknaden, har tillgång till god hävstång och kapital och möjlighet att använda dyr programvara. Daghandlare som arbetar för stora institutioner betalas bra, och de genererar vinster från sina handelskonton också.

Oberoende daghandlare har begränsade resurser, och att följa den nyhetsbaserade handeln hjälper dem inte. De följer tekniska analys- och handelsstrategier för att tjäna pengar på de små prisrörelserna. Det betyder dock inte att daghandel inte är avsedd för oberoende handlare. 

Kort sagt, att överväga intradagshandel för att leva kommer med många utmaningar. Men den tid du övervinner dessa utmaningar kommer du att leva det liv du själv väljer. Din handelsresa kommer inte att bli lätt, men förlusterna kommer att vara dina största lärare.

Slutliga tankar

Det här inlägget kan ha gett bra information om daghandel och dess avgörande aspekter. Detta var bara en introduktion till intradagshandel. Lägg inte bara ditt kapital och börja ta slumpmässiga affärer. 

Du kan inte vara expert på handel förrän ditt sista andetag. Varje dag kommer handel att lära dig något nytt och relevant. Lyckligtvis finns många resurser tillgängliga för att lära sig mer om intradagshandel.

Med tiden kommer dina misstag att bli din mentor, och du kommer att bygga din förvaltningsplan och strategier.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.