En guide för att förebygga och ta bort noppor från kläder


Posted 4 veckor sedan in Övrigt

Image above: Before and After Using RESTORE

Ja, oavsett hur mycket du spenderar på dina kläder, kommer de att täckas av ludd, och de kommer att börja noppas och bli noppriga. Bilden som du kan se nedan är från en av mina favorittröjor, som var ganska dyr när jag köpte den. Till min förvåning, efter flera cykler av tvätt och användning, fick den så mycket noppor att den började se ut som en flera år gammal tröja, redo att kastas i soporna.

Den ursprungliga färgen, texturen och formen var borta, ersatt av en grov, tråkig yta! Jag blev så besviken, men jag var inte redo att spendera mer pengar för att köpa en annan tröja. Inte heller ville jag slänga denna så snart. Det var då jag började leta efter de bästa sätten att ta bort noppor från kläder och rädda dem från skroten. Och vad jag fann efter så mycket forskning kommer du att avslöja i en enda blogg.

Vad är skillnaden mellan ludd och noppor? 

Innan vi går vidare är det viktigt att förstå skillnaden mellan ludd, noppor, bobbles, fuzz, osv. I enklaste termer är ludd en ansamling av hår, smuts, tyg och annat skräp som samlas på dina skjortor, tröjor och till och med i din navel, ja, det gråa fluffet är ludd.

Noppor eller bobbles är små bollar av fibrer som utvecklas på ytan av tyg och kläder, mestadels på grund av slitage eller friktion. Till exempel gnuggas dina kläder mot andra kläder eller möbeltyger, vilket skapar friktion som resulterar i noppor.

Fuzz är lösa fibrer som vanligtvis samlas på ytan av ett tyg. Även om de är vanliga i tyger som fleece eller flanell, kan överdriven fuzzighet få plagget att se mindre snyggt ut. Vi alla gillar tröjor med en mysig känsla, men ingen vill bära en som är ovårdad och sliten.

Hur man tar bort noppor från kläder 

Innan jag visste bättre trodde jag också att saxar, rakblad, pimpstenar, klisterband, luddrullar, tygskärare osv. var de enda lösningarna. Så jag prövade dem alla. Här är hur mina erfarenheter gick med var och en av dessa: Det första jag snubblade på på YouTube var en video med titeln ”Ta bort noppor med sax.” Medan jag tittade på videon märkte jag ett par små saxar som låg i kundvagnen bakom min telefons laddare. Utan mycket eftertanke tog jag upp saxen och började klippa bort de små nopporbollarna från min tröja. Precis när jag gjorde det hörde jag mitt småbarn gråta i nästa rum. I det ögonblicket av hast och panik klippte jag av en bit av min tröja tillsammans med noppor. Tack och lov skar jag inte mitt finger, men det var då jag gav upp alla farliga bladlösningar, inklusive saxar, rakblad, tygskärare och knivar.

Nästa sak var ”luddrulle.” Även om jag inte hade använt en rulle tidigare, hade jag hört blandade recensioner om verktyget. Vissa sa att det är bra, och andra sa att det är slöseri med pengar och tid. Innan jag gjorde ett köp frågade jag butiksbiträdet hur det fungerar. När han berättade om de engångsklibbiga bladen blev jag chockad!

VARFÖR ANVÄNDER VI FORTFARANDE MILJÖSKADLIGA GADGETS MED ICKE-ÅTERVINNBART AVFALL? 

När det kommer till tid och ansträngning, och med ett småbarn i huset, kan jag inte ens tänka på att ta bort noppor från min enorma tvätthög ett plagg åt gången, så jag släppte snabbt rullen direkt. Nej, det kommer inte att hända.

Andra online-lösningar inkluderar att använda tejp lindad runt min hand eller att använda en pimpsten för att gnugga över hela klädytan, båda låter medeltida och långt från moderna eller som om de skulle göra något gott för mina kläder alls!

Jag hittade det bästa sättet att ta bort noppor i en hemtvättmaskin. 

Efter en månad av hopplös kamp började jag gräva online. Det var då jag äntligen hade tur och hittade webbplatsen för BIORESTORE. Äran där den är förtjänt; varumärkets och förpackningens design var fantastisk. Som konstnär själv drogs jag mot webbplatsens färgglada och genomtänkta förklarande information och diagram. Jag kunde inte låta bli att utforska varje sida av webbplatsen.

BIORESTORE Cotton är ett patent väntande tvättmedel i form av Re-Tergent pulver som är gjort för tvättmaskinen och för personer precis som mig. Det är hållbart, 100% effektivt, bekymmersfritt och har en krångelfri garanti. Produkten exfolierar inte bara ludd och noppor från kläder i endast en hemtvätt, men den återupplivar också kläderna genom att förnya tryck och färger.

Boxen innehöll tre påsar av BIORESTORE. Enligt instruktionerna vägde jag mina klädesplagg som skulle fixas, och lade till 3 sweatshirts i maskinen och lade till en påse BIORESTORE med dem. Temperaturen skulle ställas in på 40 grader Celsius, och cykeln var 2 timmar. Produkten fungerar bäst på bomullskläder, så jag lade till 2 stycken av 100% bomull och 1 bomullsblandning sweatshirt.

Den bästa delen av att ta bort noppor med BIORESTORE-upplevelsen var avkopplingen, att veta att jag inte behöver ta bort varje liten noppe för hand med en klinga, istället tar tvättmaskinen hand om det åt mig. Det finns till och med en tidning i lådan också med alla instruktioner och information bakom varumärket. Det är så enkelt, lägg bara kläderna i tvättmaskinen, luta dig tillbaka och koppla av.

De två timmarna som jag hade för mig själv var höjdpunkten på min dag. Jag älskade aldrig riktigt tvätt förr, men efter BIORESTORE tror jag att jag kan kalla mig en tvättjunkie och jag letar igenom familjens garderober efter fler saker att återställa!

Tyvärr spelade jag inte in mig själv när jag såg resultaten, som var FANTASTISKA, I ALLA AVSEENDEN. Det fanns en tröja som hade gått i arv från mina bröder och systrar till min dotter. Den hade ett så djupt lager av noppor och var så blekt att jag aldrig hade föreställt mig att den skulle återupplivas. Men resultaten överträffade mina förväntningar. Att hålla den tröjan i mina händer tog mig tillbaka till kärleken och omsorgen den fick av mina brorsbarn när de rullade runt i den. Åh, det finns ingen prislapp för vad jag kände då.

Vad gör BIORESTORE annorlunda? BIORESTORE är inte bara ett vanligt tvättmedel för att enbart ta bort noppor. Det är en hemtvättprodukt som har designats av branschexperter med största kärlek och omsorg. Från det ögonblick du landar på deras webbplats till köpet och användningen av tvättmedlet Re-Tergent pulver, kan du känna att det verkligen är något fantastiskt. Inte nog med det, genom att köpa en enda låda av BIORESTORE kan du återställa upp till 8 vuxenplagg, men du kan hjälpa till att spara 35 kg CO2 (mer än vad ett träd behöver för att växa under ett år!) genom att återställa dina kläder och inte köpa nya. Så, vad väntar du på? Prova BIORESTORE och upplev framtidens tvätt redan nu!

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.