Krispiga Pommes för Leverans: Tips för Horeca-entreprenörer


Posted 10 månader sedan in Övrigt

Pommes frites är en älskad godbit som lämpar sig utmärkt för leverans, men att behålla den härliga krispigheten kan vara en utmaning för horeca-entreprenörer. Lyckligtvis finns det smarta sätt att se till att dina kunder kan njuta av krispiga pommes, även efter att den har färdats från köket till deras dörr.

1. Val av Potatisvarietet:

En avgörande första steg är att välja rätt potatisvarietet. För pommes som behåller sin krispighet är potatisar med högre stärkelsehalt som Russet eller Idaho lämpliga. Dessa varieteter har en högre torr stärkelsehalt, vilket resulterar i en krispigare textur.

2. Dubbel Friteringsmetod:

En beprövad teknik för att tillaga krispiga pommes är den dubbla friteringsmetoden. Fritera de förskurna pommes först vid lägre temperatur för att koka dem, men ännu inte få dem bruna. Låt dem svalna och fritera sedan dem vid högre temperatur för att uppnå den perfekta krispigheten.

3. Ångavlägsnande:

Ånga är fienden till krispiga pommes, särskilt under leverans. Se till att pommes frites är väl avrunna efter den första friteringssessionen för att avlägsna överskott av fukt. Detta hjälper till att minimera bildandet av ånga, vilket bevarar krispigheten.

4. Rätt Förpackning:

Välj förpackningsmaterial som andas för att förhindra kondens. Placera inte pommes i lufttäta behållare, eftersom detta kan påverka krispigheten. Använd till exempel pappers- eller papperspåsar som kan absorbera överskottsfukt.

5. McCain Pommes:

Ett utmärkt alternativ för horeca-entreprenörer som vill kombinera bekvämlighet med kvalitet är McCain Pommes. McCain erbjuder ett sortiment av pommesprodukter som är speciellt utformade för att behålla sin krispighet, även efter leverans. Deras förstekta pommes är tillagade med högkvalitativ potatis och har den perfekta texturen för att behålla krispigheten även när de levereras till kunden.

6. Användning av Särskilda Beläggningar:

Vissa horeca-entreprenörer har haft framgång genom att använda speciella beläggningar eller stärkelserika blandningar för fritering. Dessa beläggningar bildar ett skyddande lager för att hindra fukt och bidrar till att behålla krispigheten.

7. Beredning i Sista Stund:

Planera friteringen av pommes så nära avhämtnings- eller leveransögonblicket som möjligt. Färska, nyss tillagade pommes behåller bättre sin krispighet än pommes som har stått för länge.

I leveransvärlden är det att bevara krispigheten hos pommes en utmaning som kräver omsorg och uppmärksamhet. Med rätt tekniker, förpackningsmaterial och val av pommesprodukter som de från McCain kan horeca-entreprenörer glädja sina kunder med läckra, krispiga pommes, även när de levereras direkt från köket till dörren.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.