Måla med akryl


Posted 11 månader sedan in Övrigt

En av de vanligaste målarteknikerna är att måla med akrylfärg. Det är bara akvarellfärgen som är före. Om du funderar på att börja måla med akrylfärg, så kanske du funderar på vad du kan tänkas behöva och hur du ska göra. Vi reder ut det åt dig. 

Vad är akrylfärg?

Akrylfärg kallas även för akrylatfärg. Det är en vattenlöslig så väl som det är en snabbtorkande målarfärg. Just att det är en kort torkningstid är en av dess bästa egenskaper. För det gör att du kan måla flera lager, eller måla över helt om du är missnöjd. 

Sedan är det så att det även finns olika typer av akrylfärg. Det finns till exempel hobbyfärg, som passar om du vill ha något billigare färg. Sedan finns studiofärg, som är om du är mer van vid att använda akrylfärg. Det finns även artistfärg, som passar avancerade akrylmålare. 

Hur målar man med akrylfärg?

Att måla med akryl det handlar om att öva, öva och öva! Det handlar även om att du ska lära dig att blanda dem eller att hantera olika tekniker. Du kan kolla in olika guider på nätet om du vill ha mer vägledning i att måla med akryl, eller gå en kurs! Se till att skydda golvet där du står och målar, för färgen kan vara svår att få bort om du spiller och det torkar in.

Vad ska du tänka på när ska köpa akrylfärg?

När du ska köpa akrylfärg så är det bra att se till att köpa rätt sorts färg utifrån din egen kunskapsnivå. Sedan är det även bra att välja bra produkter med kvalitet. Du kan hitta en mängd olika sorters akrylfärg hos Creativ Company.

Välj till bra tillbehör

Utöver att du köper rätt sorts akrylfärger med kvalitet, så är det även bra att ha tillbehör då du ska börja måla. Så utöver färgen bör du även satsa på att köpa målardukar samt olika sorters penslar. 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.