Olika typer av tillgängliga lån


Posted 2023-03-31 in Övrigt

Om du går i lånetankar har du med största sannolikhet en hel del olika funderingar och tankar som snurrar i huvudet. Att teckna upp sig på ett lån är vanligt och för den som är intresserad av att genomföra ett projekt eller få till ett större köp är detta ofta också det bästa sättet att lyckas med sitt projekt. 

Men bara för att det är vanligt och tämligen lättillgängligt att teckna upp sig på ett lån betyder detta inte att det bara är att vända sig till första bästa långivare och sedan ha pengarna på kontot direkt. Sannolikheten för att man får ett så bra utfall som möjligt blir högre ju mer kunskap inom ämnet som man har. I den här texten kommer vi därför att gå igenom några av de vanligaste typerna av lån som finns tillgängliga för svenska konsumenter och ge en snabb genomgång av vad som karaktäriserar dessa lån.   

Oavsett vilken typ av lån som man ska teckna upp sig på är det oerhört viktigt att man gör en jämförelse. Detta görs allra lättast genom att man använder sig av en hemsida som jämför olika lån och långivare mot varandra. Exempelvis kan man hitta sms lån på smslån.io, och det finns många motsvarande hemsidor som jämför andra typer av lån. 

Bolån

Bolån är en av de vanligaste typerna av lån som svenskarna tecknar upp sig på. Dessa lån är på större summor och tas mot en säkerhet där bostaden som köps i regel agerar som säkerhet. Att teckna ett bolån är för de allra flesta svenskar det absolut största lånet som man tar under sin livstid och tecknas i regel från en bank. 

Privatlån 

Privatlån är ett annat typ av lån och som kan tecknas för en lång rad olika anledningar. Privatlån är det vanligaste alternativet när det kommer till exempelvis renovationer eller dylikt. Dessa privatlån har en kortare process från ansökning till utbetalning och ofta kan man teckna dessa helt och hållet online. Privatlån kan tecknas via banker eller fristående långivare och ligger oftast på mellan 10 000 till 600 000, även om detta kan variera en del från långivare till långivare. 

Snabblån

Snabblån är en form av privatlån där det, som namnet antyder, går fort att få pengarna utbetalade. Att teckna upp sig på ett snabblån har blivit allt vanligare och det tar oftast bara en halvtimme innan pengarna finns på plats på ens konto. Dessa snabblån för ofta med sig en högre ränta än andra typer av lån, och är samtidigt lättare att bli beviljad för. 

Samlingslån

Samlingslån är också en form av privatlån, men som tas med ett väldigt specifikt syfte. Under ett samlingslån så kan man spara olika dyra lån och krediter som ligger och kostar pengar varje månad. Genom att samla alla dessa utgifter under ett och samma lån kan man i vissa fall få en lägre ränta och på så sätt spara pengar i det långa loppet. Samlingslån fungerar inte för alla situationer, men för vissa kan det vara ett utmärkt verktyg att använda sig av. 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.