Smart att använda ergonomiska kontorsstolar


Posted 3 månader sedan in Övrigt

Det finns många fördelar att använda ergonomiska kontorsstolar. Det kan vara att du har behov av en ergonomisk kontorsstol för hemmakontoret, eller en som du kan ha på din arbetsplats. Hos az-design finns det många bra kontorsstolar som är ergonomiska. Klicka här för att se utbudet av dem alla. Kanske det är så att du lider av ont i ryggen eller axlarna? Eller har du domningar i händerna? Det kan bero på att du har en felaktig arbetsställning samt sitter på fel sorts stol.

Arbetsstolar med god ergonomi hjälper din kropp

Vad som är en bra sittställning är oftast individuellt. Men det är oftast så att en ergonomisk kontorsstol gör att du kan sitta bra. För att sitta bra med god ergonomi så bör du sitta med ett bra stöd för ryggen och svanken. Sitt inte för långt ut på din stol. Du bör ha dina armbågsleder i en 90 graders vinkel samt båda fötterna på golvet. Det bör även finnas stöd för underarmar och armbågar. Det finns idag många kontorsstolar att välja på. Det är inte fel att testa olika för att se hur du sitter i dem. Det för att hitta en arbetsstol som fungerar väl för just dig och det arbete du gör.

En ergonomisk stol förbättrar din arbetsmiljö

Att sitta bekvämt när du jobbar, det är ett måste. Hos az-design möbler så finns det en hel del ergonomiska kontorsmöbler som kontorsstolar och höj-och sänkbara skrivbord till exempel. Du bör satsa på att ha en bra arbetsstol samt ett bra skrivbord. Det är inte fel att även satsa på andra ergonomiska hjälpmedel för datorn. Om du har besvär med kroppen, då är det dags att byta ut din kontorsstol!  Det kan även vara så att du behöver röra på dig mer. Testa att stå upp och jobba ibland, eller ta en paus och ställ dig upp.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.