Spara pengar i sommar med kreditkort


Posted 2021-06-07 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Övrigt

Kan man spara pengar med ett kreditkort? Det kan för en del låta motsägelsefullt men visst kan du det. Som i så många andra fall gäller det dock att välja rätt kreditkort.

Kreditkort kan ses som ett lånelöfte eller ett vilande lån där pengarna ligger redo för när du behöver dem men det som skiljer dem åt är de förmåner som är kopplade till kortet. Alternativet till kreditkort kallas för betalkort men dessa ger dig inte samma förmåner som kreditkorten kan ge.

Vilken utgivare som har bäst kreditkort sammanfaller oftast med vilken utgivare som har bäst förmåner. Det varierar över tid och efter att du valt kreditkort kan det därför vara bra att hålla koll på avtalet och kolla av marknaden då och då. Ibland kan det löna sig att byta.

För att välja rätt kreditkort behöver du först göra klart för dig själv vilka utgifter du huvudsakligen skall använda kortet till. Behöver du ett lämpligt kort för resande, för drivmedel och andra bilutgifter eller ska det vara för oplanerade hushållsutgifter?

När du bestämt detta blir det lättare att jämföra kort och dess förmåner. Här är några exempel på vanliga förmåner som kan hjälpa dig spara pengar i sommar med kreditkort:

  • Förmånlig reseförsäkring när du betalar resan med ditt kort
  • Extra rabatter i olika butiker
  • Räntefria dagar
  • Sparränta på insatta belopp
  • Cashback på vissa köp

Har du valt ett kort som ger dig ränta på insatta medel vilket i teorin gör att du kan gå plus på ett kreditkort. Men se upp, vissa kortutgivare tar betalt för att du sätter in pengar. Andra fördelar med kreditkortet är att du kan få hela månadens inköp på en enda faktura utan ränta.

Så för att hitta fram till rätt kreditkort gäller det att gå igenom förmånerna noga, fråga dig själv om du verkligen kommer att utnyttja dem och till sist läsa villkoren så att du hittar eventuella dolda kostnader eller andra nackdelar man inte tänker på vid första anblick.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.