Sugen på att komma bort lite? Dessa städer är perfekta för en weekend från Örebro


Posted 2022-04-05 in Övrigt

Även om Örebro är en fantastisk stad att bo i så är det inte särskilt konstigt om man med jämna mellanrum blir sugen på lite miljöombyte. Stockholm är ett väldigt vanligt resmål för många med tanke på hur smidigt det är att ta sig dit med tåg, buss och bil. 

Men samtidigt så finns det gott om andra städer att besöka. I den här texten kommer vi att gå igenom några av våra favoritresmål som är enkla att ta sig till från Örebro.

Göteborg 

Även om det tar lite längre tid till Göteborg så är det ändå en väldigt smärtfri resa. Västkustens huvudstad bjuder på en gemytlig storstadsupplevelse, och för de med barn så kan detta vara det perfekta resmålet. Börja helgen på Liseberg för timmar av underhållning i form av åkattraktioner

Oslo 

För den som vill ha sig lite storstadspuls men som tröttnat på Göteborg eller Stockholm kan Oslo passa som handen i handsken. Den norska huvudstaden håller snabbt att etablera sig som ett riktigt hotspot för bra restauranger, och här finns allt som man skulle kunna önska sig. Konst, kultur, och mat och vårt brödrafolk är oerhört inbjudande och gästvänliga. Det finns gott om hotell att välja bland, och även här är det väldigt enkelt att ta sig med hjälp av tåg och buss. Vi kan varmt rekommendera att hyra en lägenhet, vilket ofta ligger på ett liknande pris som ett hotellrum, men som kan bjuda på en lite roligare upplevelse. 

Jönköping 

Jönköping kommer in som en riktig bubblare på den här listan. Staden går just nu igenom en riktig förändring och har fått sig ett ordentligt uppsving på sistone. Det har öppnat en hel del nya spännande barer och restauranger, och det är enkelt och smidigt att ta sig till Jönköping med hjälp av tåg. Ta en promenad längs Vätterns sydligaste spets, ät en räkmacka eller nyfångad fisk på kajen, och avsluta kvällen på någon av de nyare cocktailbarerna. Det finns gott om trevliga hotell i alla olika prisklasser. 

Helsingborg 

För den som känner sig redo kan den fantastiska sommarstaden Helsingborg passa perfekt. Med sin närhet till havet och mysiga stadsbild så är detta perfekt för den som vill koppla av, men samtidigt kunna ta del av allt som finns i en stad. Restauranger och barer finns det gott om, men även mysiga kafeer och annat. Det går även att ta färjan över till danska Helsingör, och därifrån ta pendeltåg i en timme till centrala Köpenhamn.

För den som är intresserad av dejting finns det även goda möjligheter till att hitta någon i Helsingborg. Detta är enklast genom siten ix.nu som riktar in sig på dejting för vuxna.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Casino utan gränser

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.