Tips på julaktiviteter att göra i Örebro


Posted 2022-12-15 in Övrigt

Oavsett var man bor brukar staden i fråga ordna någon eller några typer av julaktiviteter. Trots att Sverige är ett stor land men massa julaktiviteter kommer vi i denna artikel att ta en lite närmare titt på vad som kommer att ske i Örebro under julen. Det kan vara allting mellan julmarknad till julbord, läs mer om julaktiviteter nedan men glöm heller inte att besöka ReviewsBird innan du handlar dina julklappar.

Jul i Örebro

Örebro är en av många städer i Sverige som vill att deras invånare och besökare ska känna den där härliga julstämningen vi alla är ute efter årligen. Det finns många mysiga sätt att slippa julstressen om man väljer att besöka Örebro och du kan till exempel ägna dig åt dessa julaktiviteter:

Julmarknader – I och runt om Örebro ordnas inte bara en julmarknad, utan fler sådana. Om man verkligen vill finna den inre julstämningen är det ett perfekt sätt att besöka marknader och trots att man kanske inte alltid kommer hem med något, har man fått några underbara timmar med familjen eller goda vänner. På de allra flesta marknaderna säljs det godsaker, hantverk samt julklappar men mycket mer än så. Julmarknaderna i Örebro har öppet olika datum, så om du vill hinna med så många som möjligt gäller det att kolla in datumen och lägga in dem i kalendern. 

Olsson’s Magasin – Är en butik som ligger en bit utanför Örebro men så värd att besöka. Hos dem är det ett perfekt ställe att köpa julklappar men de erbjuder även julblommor och annat. I juletider erbjuder de sina kunder speciella julkassar som som innehåller smått och gott, ett fint julklappstips! När du ändå åkt en bit utanför Örebro kan du passa på att besöka de närliggande naturparkerna för en kall promenad i snön. 

Jul på slottet – Vem vill inte fira jul på ett slott? Om man vill göra det, har man chansen i Örebro. På slottet har man möjligheten att få en rundvandring, köpa saker i butiken eller delta i en julklappsjakt. Slottet är anpassat för de äldre såväl som de yngre så denna dagen kan du ta med dig hela familjen. 

Julbord – Flera ställen i staden har valt att erbjuda julbord. Örebro erbjuder både på de traditionella julborden men även de som är nytänkande, så att de ska passa allas smaker så bra som möjligt. 

The Magic Forest – Örebro har skapat en magisk skog som gratis kan besökas under juletider. Hela skogen är fylld med LED-lampor och ljusinstallationer som lockar de allra flesta i familjen. När man kollat färdigt på alla lampor finns det även både ätbart och drickbart att få tag på. 

Andra julaktiviteter – Som de allra flesta städer erbjuder även Örebro andra julaktiviteter som till exempel skridskobanor och skidspår. Detta är givetvis beroende på vädret men den som befinner sig i närheten kan ta en närmare titt på alla vintersporter som erbjuds. 

Många känner kanske att de vill göra så många saker som möjligt för att finna julstämningen men du ska inte känna någon stress. För många är julen redan en väldigt stressig period även fast den inte måste vara det. Om du är en person som i år har en mindre budget ska du inte heller känna någon stress. Julaktiviteter såsom julbord kan vara ganska dyrt, men julstämningen är något som inte behöver kosta mycket. Ha en dag när hela familjen bakar pepparkakor eller åker pulka så kan jag lova att ni alla känner av julstämningen. 

Var ska man köpa julklappar i Örebro?

Många väljer att köpa sina julklappar online eftersom det går så smidigt och urvalet är så stort, men vi ska inte sticka under stolen med det faktum att det är aningen mysigare att gå i fysiska butiker och köpa sina julklappar. Om du råkar befinna dig i Örebro trakten och är ute efter julklappar finns det flera olika ställen att besöka. Marieberg och Vågen är bara för att nämna två shoppingställen men tro oss när vi säger att det finns betydligt fler än så. För den som vill skapa sina egna julklappar erbjuder Örebro även produkter för den kreativa och händiga. 

Sist men inte minst 

Hemsidan ReviewsBird vill hjälpa dig, och alla du känner. På hemsidan har du chansen att gratis läsa omdömen om företag och nätbutiker, vilket verkligen är att rekommendera nu i juletider då många väljer att köpa sina julklappar på nätet. Om du besöker hemsidan kan du även ta en närmare titt på bloggen där det finns flera julinspirerade artiklar publicerade redan.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.