Träningsredskap du bör ha hemma


Posted 2 månader sedan in Övrigt

Att ha träningsredskap hemma är ett utmärkt sätt att hålla igång träningen även när du inte kan eller vill gå till gymmet. Här är några träningsredskap som du bör ha hemma för att kunna träna effektivt och varierat, samtidigt som du täcker varje muskelgrupp.

Hantlar

Hantlar är ett av de mest mångsidiga träningsredskapen du kan ha hemma. De kan användas för att träna både överkroppen och underkroppen. Med hantlar kan du göra övningar som bicepscurls, tricepspressar, axelpressar, utfall och mycket mer. Det bästa med hantlar är att de tar minimalt med plats och kan enkelt förvaras när de inte används.

Viktväst

En viktväst är ett utmärkt träningsredskap för att öka intensiteten i din träning. Genom att bära en viktväst under övningar som t.ex. armhävningar, utfall eller löpning kan du göra träningen mer utmanande och effektiv. Viktvästar finns i olika vikter och kan anpassas efter din nivå och mål.

Träningsmatta

En träningsmatta är ett måste för alla som vill träna hemma. Den ger dig en bekväm och stabil yta att träna på och skyddar samtidigt golvet från repor och märken. Med en träningsmatta kan du göra övningar som situps, plankan, yoga och mycket mer. Välj en träningsmatta som är tillräckligt tjock och hållbar för att klara av dina träningspass.

Hopprep

Ett hopprep är ett enkelt och billigt träningsredskap som ger dig en effektiv konditionsträning. Att hoppa rep tränar inte bara din kondition utan även din koordination och balans. Det finns olika typer av hopprep att välja mellan, t.ex. vanliga hopprep, speed ropes eller vikbara hopprep som är lätta att ta med sig på resan.

Foam roller

En foam roller är ett utmärkt träningsredskap för att mjuka upp musklerna och öka rörligheten. Genom att rulla över musklerna med en foam roller kan du lösa upp spänningar och förbättra återhämtningen efter träning. Foam rollers finns i olika hårdheter och storlekar, välj en som passar dina behov och preferenser.

Träningsgummiband

Ett träningsgummiband är ett mångsidigt träningsredskap som kan användas för att träna hela kroppen. Med ett gummiband kan du göra övningar som armcurls, benpressar, axelövningar och mycket mer. Gummiband finns i olika motståndsnivåer och kan enkelt anpassas efter din styrka och träningsnivå. Var försiktig när du använder det så att du inte råkar snärta dig själv med det när du har det i uppspänt läge.

6

En kettlebell är ett tungt träningsredskap som kan användas för att träna både styrka och kondition. Med en kettlebell kan du göra övningar som kettlebellsvingar, utfall, marklyft och mycket mer. Kettlebells finns i olika vikter och kan anpassas efter din nivå och mål. Se till att lära dig rätt teknik för att undvika skador och få ut maximalt av din träning. Ifall du är nyfiken på supplement som kan ta din träning till nästa nivå, läs mer om Somatropin här.

Att ha dessa träningsredskap hemma ger dig möjlighet att träna när det passar dig bäst och ger dig variation i din träning. Kom ihåg att alltid träna säkert och använda rätt teknik för att undvika skador. Lycka till med din träning!

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.