UGC Video Fördelar för Ditt Varumärke: Hur du Växer


Posted 2 månader sedan in Övrigt

UGC-videor blir en spelväxlare för varumärken som vill skala och växa år 2024. Dessa autentiska produkter bygger förtroende hos din publik och ger en kostnadseffektiv metod för att skapa engagerande innehåll.

Idag ska vi visa dig fantastiska UGC-video fördelar och hur ditt varumärke kan öka försäljningen, bygga en starkare kundbas och stärka sin online-närvaro. 

UGC Video Fördelar

Du kanske tror att användningen av UGC-videor är fantastiskt eftersom du får gratis innehåll från användare, men dess fördelar sträcker sig långt bortom det. Dessutom, om du är seriös med att växa och skala ditt företag, är det att hämta UGC-videor från skickliga UGC creators ett bättre alternativ än att leta igenom ditt kundinnehåll för att se om något passar.

Det finns några UGC-plattformar där ute som kan göra processen för kvalitetsvideoproduktion och -redigering mycket enklare och snabbare. Här är de främsta UGC-video fördelarna du behöver känna till:

Högre Konverteringsgrad: Till skillnad från polerade varumärkesannonser säljer autenticitet. Användarrecensioner har visat sig påverka köpbeslut som kunderna tar. Statistik visar att kunderna finner innehåll som genereras av användare (UGC) cirka 92% mer pålitligt än traditionell reklam. Det är så UGC-videor i dina kampanjer kan leda till ökad konverteringsgrad och detta är utan tvekan en av de mest värdefulla UGC-video fördelarna för varumärken.

Autentiska Varumärkesinteraktioner: UGC-videor är inte bara innehåll; de är autentiska berättelser från dina användare. De tillåter potentiella kunder att se verkliga varumärkesupplevelser som kraftigt förbättrar förtroendet för ditt varumärke. Trots allt är UGC-innehåll 85% mer värdefullt än varumärkesskapat innehåll.

Kostnadseffektivitet & Innehållsmångfald: En stor fördel med att hämta UGC från dedikerade plattformer är att du kan få mer video- och fotoinnehåll från en skapare. Att arbeta med flera skapare möjliggör att du kan strömlinjeforma innehållsskapandet eftersom varje skapare kan förse dig med ytterligare fotomaterial förutom videor, samt Instagram-stories vid begäran. På det sättet erhåller du en konstant ström av färskt och engagerande innehåll till bara en bråkdel av kostnaden.

Förbättrad SEO och Synlighet: UGC boostar naturligt ditt varumärkes online-närvaro. Videor skapade av användare tenderar att delas och interageras med oftare. Ökat engagemang förbättrar synligheten samtidigt som det också hjälper till att förbättra SEO-ansträngningar vilket ökar trafiken till din webbplats.

Bygg Gemenskap och Engagemang: UGC-videor kan hjälpa ditt varumärke att bygga en stark känsla av gemenskap och tillhörighet då de visar dina kunders resor. Genom att dela deras berättelser och erfarenheter uppmuntrar du fler kunder att dela sina erfarenheter med ditt varumärke.

Större Räckvidd: UGC-videor har en mycket högre chans att bli virala på sociala medieplattformar, jämfört med traditionell marknadsföringsinnehåll skapat av dig. Det är så du kan nå en ännu större publik och skapa fler lojala kunder. Samtidigt ökar engagerande videor interaktionen med användare och väcker samtal kring ditt varumärke.

Genom att införliva UGC-videor i din marknadsföringsstrategi kapitaliserar du inte bara på den autenticitet och mångfald som finns inom din kundbas utan det harmonierar även väl med kostnadseffektiva strategier som kommer att växa ditt varumärke som helhet. 

Vad är en UGC video?

UGC-videor, eller User-Generated Content videos, skapas av användare istället för varumärken. Dessa typer av videor har blivit mycket populärt marknadsföringsmaterial då de visar användarupplevelser med ett varumärke.

Med andra ord, de är inte varumärkesproducerat, professionellt framställt innehåll, utan snarare genuina och personliga berättelser som ger autentiskt, relaterbart innehåll som resonerar med potentiella kunder. De är särskilt effektiva på sociala medieplattformar, där de betydligt kan förbättra engagemang och räckvidd, men vi ska tala mer om hur man använder dessa videor nedan. Först, låt oss se vad de kan göra för ditt varumärke i första hand.

Typer av UCG videos

Nu när du förstår hur kraftfulla UGC-videofördelarna är, ta en titt på de 5 typer av videor som för närvarande är mest populära på sociala medieplattformar.

  • Vittnesmåls/Recensionsvideor: Videor där skapare delar sina personliga erfarenheter och åsikter om en produkt eller tjänst
  • Handledning (Hur-man-använder-videor): Steg-för-steg guider som visar hur man använder din produkt/tjänst effektivt
  • Utboxningsvideor: Skapare öppnar och recenserar innehållet i en produkts förpackning för första gången
  • Problem & Lösning-videor: Hantera vanliga kundproblem och visa hur din produkt ger lösningen
  • Utbildnings (Informativa) Videor: Informativt innehåll som förklarar funktioner, fördelar och användningsområden för en produkt

Hur man använder UGC videos för ditt varumärke?

Inkludera dem i dina betalda annonskampanjer

Denna strategi att inkludera UGC-videor i dina betalda annonser ökar förtroendet men förbättrar också annonsens effektivitet genom att visa riktiga kundberättelser. Dessutom möjliggör det att du omfattande kan använda UGC innehåll för A/B-testning, vilket tillåter dig att finjustera dina annonser för att bättre passa din målgrupps preferenser och öka engagemanget.

Dela dem över sociala mediekanaler

När du får innehåll från UGC-creators, dela det på plattformar som Instagram, Facebook och TikTok för att ytterligare öka engagemanget och uppmuntra fler delningar. På så sätt kan du driva mer trafik till dina profiler och din webbplats på ett organiskt sätt. 

Lägg till dem på din webbplats

Lägg till UGC-videor på din webbplats för bättre SEO, produkt sidor eller testimonials sektion för att ge social bevis och hålla besökare engagerade längre. Det här kan hjälpa till att minska studs och öka konverteringar.

Lägg till dem i din e-postmarknadsföring 

Du kommer bli förvånad, men att inkludera UGC-videor i dina e-postkampanjer kan hjälpa dig att fånga din publik uppmärksamhet och öka klickfrekvenserna.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.