Unna dig en härlig weekend i Stockholm


Posted 9 månader sedan in Övrigt

Känner du för att komma bort en liten sväng, från vardagen och från alla måsten? Då kan det väl vara mycket passande att boka in sig för en härlig weekendresa till Stockholm! Stockholm, Sveriges huvudstad, är en stad som bjuder på mängder av såväl aktiviteter som sevärdheter och fina platser att besöka. Oavsett vad just du har för intressen och önskemål när det kommer till resor kan vi garantera dig att en helg eller några dagar i Stockholm kan ge dig precis det du önskar och vill ha. 

En stor fördel med att välja just Stockholm som besöksmål är att det i staden finns gott om hotell och olika typer av boenden, som du kan boka eller hyra inför din vistelse. Nedan delar vi med oss av våra bästa tips för dig som vill unna dig en härlig weekend på ett Stockholm hotell!

Att se och göra i Stockholm

För att din vistelse i huvudstaden ska bli så händelserik och givande som du önskar kan det vara bara att några dagar innan avresa kolla in vilka olika saker du och ditt potentiella resesällskap vill göra i staden. Detta är ett tips vi vill ge till de som såväl bor i eller i närheten av Stockholm som för dig som reser lite längre. 

Beroende på hur just dina intressen ser ut och vad du vill att din weekend i Stockholm ska innehålla kan olika aktiviteter och sevärdheter vara mer eller mindre passande. Nedan delar vi med oss av några tips på saker att se och göra runt om i Stockholm, för alla olika åldrar och intressen:

Gå på museum

I Stockholm finns det en hel drös av museum att besöka, allt från historiska museum till lite mer interaktiva och spännande sådana. Detta kan vara en väldigt rolig aktivitet för dig som själv är intresserad av historia eller vill testa något nytt. Några av de mest besökta muséerna i huvudstaden är Vasamuseet, Fotografiska museet, Paradox museum och Nordiska museet.

Sightseeing i skärgården

En annan rolig aktivitet att göra i Stockholm är att åka på sightseeing. Du kan välja mellan sightseeing med buss, båt eller segway beroende på vad i staden du vill se och hur du vill ta dig fram. Att åka på en båtutflykt och att få uppleva Stockholms skärgård, där man ofta får ett eller flera stopp vid populära platser, är en fantastisk aktivitet nu när våren närmar sig. 

Mat- och dryckesvandring

Om det är något som Stockholm har mycket av är det olika caféer, restauranger och barer. För dig med ett någorlunda mat- och dryckesintresse kan detta vara rena himlen av i princip oändliga möjligheter. 

Ett tips är att gå på en så kallad mat- och dryckesvandring runt om i staden, där du besöker de olika stadsdelarna och njuter av godsaker av alla olika kategorier. Du kanske inleder med en god hotellfrukost i Vasastaden, för att sen avsluta dagen med en kulinarisk middag i Gamla Stan.

Tips för dig som vill boka hotell i Stockholm

Det kan även vara bra att se över var i Stockholm du ska bo under dina dagar där. Vill du maximera lyxen och bekvämligheten kan vi rekommendera dig att boka in dig på något av stadens alla hotell. Oavsett i vilken stadsdel du önskar bo i finns det en mängd olika alternativ av hotell att välja mellan då du vill boka in en härlig weekend i staden.  

Värt att nämna är dock att hotellpriserna i Stockholm har gått upp rätt rejält under de senaste åren. Har du en viss budget att förhålla dig till kan det alltså vara bra att vara medveten om, för att undvika att du betalar ett högre pris än vad du kanske egentligen vill eller behöver. 

Många av de hotell som finns i Stockholm erbjuder dock fina hotellrum och bra service till rimliga priser. Sannolikheten att du ska hitta ett boende som passar just dig och dina önskemål är med andra ord väldigt hög! I Stockholm finns något för alla, såväl vad gäller hotell som aktiviteter, sevärdheter och underhållning. 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.