5 tips för att möblera om hemma


Posted 2020-12-18 in Leva & Bo, Sponsrat

Ett hem kan ibland behöva ett lyft med nya och kreativa lösningar och man kanske även vill köpa lite nytt. Innan man möblerar om hemma kan det vara bra att tänka igenom vilka möbler man verkligen använder och att de inte heller tar för stor plats i rummen. Att möblera om kan få hemmet både att se större ut men också fräschare och det kan upplevas som ett nytt hem.

 

Möbler och inredningsdetaljer

Möbler och inredningsdetaljer kommer i många olika utföranden, allt ifrån säng, till bord, stolar, hyllor med mera. Vill man få ett bra utbud som ger kreativ inspiration är Inredningsshoppen ett smart alternativ med bra information och guider. Med ett stort utbud av möbler, belysning, inredningsdetaljer, kök och en mängd olika varumärken är https://www.inredningsshoppen.se ett inspirerande företag man kan beställa från!

Innan man börjar möblera om och kanske även hittar nya inredningsdetaljer, följer här fem smarta tips:

1. Tänk på att inte övermöblera. Reflektera över höjd, djup, bredd och mått. Ett övermöblerat rum ser mindre ut och det blir krångligare när man ska städa. Det finns även smarta appar idag där man kan välja ett rum som är likvärdigt med det man har och pröva möblera rummet i en naturtrogen 3D-miljö och på så sätt behöver man inte flytta runt möblerna i det verkliga rummet för att se hur det ser ut. Bestämmer man sig för att köpa nya möbler är inredningsshoppen med bra information och guider till köpet en av de mest inspirerande hemsidor man kan besöka! De har allt ifrån inne möbler, sängar, förvaring, hyllor, barnmöbler men också utemöbler.

2. Ny belysning kan lyfta ett helt rum. Det finns en hel vetenskap kring just belysning och hur den påverkar ett rum. En ny lampa kan lyfta rummet, men också hur ljuset faller i rummet. Tänk på att ha rätt belysning på rätt plats. En golvlampa ska gärna ha ett klart ljus som riktas upp mot taket, på så sätt får rummet rymd och höjd. Fönsterlampor lyser upp där man inte kan få naturligt solljus i vissa rum och en taklampa som riktar ljus åt alla håll ger mer ljus åt ett helt rum. Vill man ha mysbelysning över ett köksbord, är en taklampa med riktat ljus nedåt att föredra.

3. Detaljer som lyfter ett rum kan vara nya soffkuddar och mattor. Att bara byta dessa ger ett lyft till rummet. Man kan efter smak och tycke välja färger som är snygga ihop gentemot möblerna. Det finns många bra tips och idéer på nätet och inredningsshoppen har både bra information och smarta guider till valet av inredningsdetaljer. Väljer man att shoppa mattor via inredningsshoppen får man professionell hjälp men också bra priser och man kan känna sig trygg.

4. Man kan också se till att måla eller tapetsera en vägg eller fler. En ny vägg eller så kallad fondvägg ger ett lyft till din nya möblering och rummet får en helt ny dimension! På inredningsshoppen får man mycket bra information och guider till all form av förändring av ett rum.

5. Se till att inte ha för mycket prydnadssaker utan satsa på enkelhet men ändå detaljer som fångar blicken. Man kan se till att köpa snygga tavlor som man kan placera i olika höjder för bästa optimala och väldesignade rummet. På inredningsshoppen finns även ett utbud av posters och tavlor att bli inspirerad av!

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.