Tips för när du ska dekorera ditt barns rum


Posted 2021-06-01 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Sponsrat

När ditt barn är redo att få ett eget sovrum är hon eller han säkert ivrig eller kanske lite nervös, och därför är det viktigt att skapa ett väldesignat rum som barnet trivs i. Tricket är att skapa en fräsch energi i inredningen utan att bortse från de viktiga praktiska aspekterna. De här tipsen för barnrumsinredning hjälper dig att skapa en vacker och funktionell plats som du och ditt barn kommer att älska.

 

Håll det enkelt

Om du inte vill att det konstant ska vara en röra i barnets rum är det en bra idé att undvika att ha alldeles för mycket saker i rummet. Fokusera på att ha det som barnet använder i barnets rum och inte bara fylla upp det med saker. Skaffa också tillräckligt med lagringsutrymme så att städningen blir enkel.

Lärorika tapeter eller poster

Om ditt barn övar på bokstäver eller alfabetet kan det hjälpa henne eller honom att ofta se dessa. Om ditt barn är lite äldre kan en världskarta vara en utmärkt tavla som också kan hjälpa lärandet. Det kan göra det mycket roligt för ditt barn att dekorera. Att skapa en tavla själv kan också vara en kul och lärorik process för barn. Du hittar flera olika måla efter nummer för barn hos Bimago.

Välj tåliga möbler och dekorationer

Att du ska undvika känsliga föremål när det gäller barn kommer inte som en överraskning till någon. Ge helt enkelt inte ditt barn något som kan gå sönder om du inte vill att det ska gå sönder. Välj dekorationer som inte kommer att gå sönder om de ramlar ner och möbler som inte kommer att ramla även om barnet klättrar på dem.

Investera i en nattlampa

De allra flesta barn har någon form av rädsla för mörkret. En nattlampa är därför en nödvändighet för de flesta barnen. En bra nattlampa ska vara liten och diskret, och ha en skärm så att ljuset inte blir för starkt. Lampans syfte är att ge barnet en mjuk och betryggande ljuskälla samtidigt som det inte ska göra det svårt för barnet att somna.

Låt ditt barn ha en åsikt

Ibland kan barn vara orimliga när saker ändras. Om du inte frågar ditt barn vad hon eller han tycker riskerar du att barnet tvärvägrar. Det är dock klart att barnet inte kan bestämma allt, men att ge barnet en del frihet i hur rummet ska inredas får honom eller henne att känna sig inkluderad. Låt ditt barn göra små val, genom att t.ex fråga barnet om hon eller han föredrar en blå eller grön matta. Att låta barnet ha en inflytande kommer att hjälpa din älskling att acceptera de nya ändringarna utan allt för mycket krångel.

En av de största utmaningarna med att inreda ett barnrum är behovet av att ofta ändra på det – ditt barns behov och preferenser kommer säkert att förändras i takt med att han eller hon växer upp. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att ändra inredningen till ett schema och välj hellre temporära tapeter som enkelt kan bytas ut när det lekfulla mönstret inte längre passar barnets ålder.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.