Träna med sandsäck


Posted 2021-04-29 in Leva & Bo, Sponsrat, Sport

Att träna med en sandsäck eller boxningssäck är inte fel. Det är relativt enkelt att komma igång med den sortens träning. Det du behöver är just en sandsäck samt boxningshandskar. Du kan själv välja om du föredrar en hängande säck eller en stående. Du bör alltid ha på dig boxningshandskar när du ska använda säcken. Det är inte att rekommendera att slå på den utan. Du kan då skada både händerna och säcken.

 

Hur ska man slå på säcken?

Det gäller att hitta rätt teknik för att slå på sandsäcken. Du bör se till så att du har en bra hållning eftersom både hållning och balans är viktigt så att du ska kunna slå eller sparka på rätt sätt. Du kan stå med fötterna lite mer än axelbrett. Ha en fot framför den andra. Båda fötterna ska vara i marken då du slår. Var du har dina händer är även det viktigt. En tumregel du kan gå efter är att ha knogarna på kinderna. Sedan att dina händer går från hakan till hakan. Det innebär att slaget så gå från handen vid hakan och på säcken och sedan tillbaka till hakan. Se även till att slappna av i dina axlar.

Varierad träning

Med en sandsäck eller en boxningssäck kan du få en bra och varierad träning. Du kan träna slag, sparkar, uthållighet och mycket mer. Det kan vara bra att besöka en boxningsklubb för att få hjälp med att få in din teknik. Det gör att träningen blir rätt så väl som mycket roligare. Sedan finns det så klart även att hitta bra instruktioner och videos på nätet du kan kika på. Du kan med en sandsäck träna vad du vill, oavsett om det är vanlig boxning, MMA eller thaiboxning som är din grej. Se bara till att köpa rätt sorts sandsäck som passar dig och din träning.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.