En fullspäckad sporthöst att se fram emot


Posted 2022-11-03 in Uncategorized

Du som gillar sport kan se fram emot ett riktigt fint avslut på året. De flesta har blickarna riktade mot fotbolls-VM i Qatar just nu, men det finns gott om andra evenemang att roa sig med även före och efter VM. För dig som spelar på odds på nätet kan du med andra ord plocka från en hel buffé av godsaker. Vi ska kika närmare på några av höstens och vinterns höjdpunkter.

Bollsporterna dominerar början av november

De flesta oddsbolag kommer få se en hög trafik under slutet av 2022. Vi inleder november med sista omgången av gruppspelet i herrarnas Champions League. Det innebär att vi snart vet vilka lag som vi kommer få se i slutspelet. 

Det sista gruppspelet hinner knappt bli färdigt, innan det är dags för att dra igång damernas EM i handboll. Ungefär samtidigt drar herrarnas innebandy VM igång. Oavsett vilken bollsport man föredrar finns det med andra ord goda chanser att man kommer hitta något att se på tv-sporten redan i början av november. 

Sverige spelar i både handbolls EM och innebandy VM

Om det är svenska spelare man vill se är damernas handbolls EM givet. Det är ett starkt lag vi ser framför oss i år och de svenska handbollsdamerna har redan tidigare visat att de är ett lag att räkna med. I EM-sammanhang gick de i 2010 hem med en silvermedalj och i 2014 fick de med sig ett brons. I 2017 kom de dessutom på en fjärdeplats i VM. Förväntningarna inför damernas prestation i EM 2022 är med andra ord höga. 

Även inför herrarnas VM i innebandy är förväntningarna höga. Här är det svenska herrlandslaget nämligen de regerande världsmästarna, efter att de i december förra året besegrade Finland – i Helsingfors. Att kliva in som favoriter inför ett mästerskap är dock inte alltid helt enkelt. Förväntningar finns om att de svenska herrarna ska “försvara” sitt guld. Förbundskaptenen för det svenska herrlandslaget, Thomas Brottman har dock en väldigt nykter syn på saken. I ett uttalande så säger han att “Vi ska ha inställningen att vinna något nytt. Man försvarar inte nya guld, man vinner dem.”. Oavsett utfall av mästerskapet, räknar vi med att vi kommer kunna se fram emot en hel del underhållande matcher. Sverige möter Tyskland i sin första VM match. 

Sen blir det blandad kompott – allt från golf till skidskytte

Den senare delen av november bjuder på en stor blandning av tävlingar inom sportvärlden. Vi har bland annat final i Europatouren i golf. I Formel 1 går sista deltävlingen av stapeln i Abu Dhabi, dagen innan fotbolls VM drar igång i Qatar. 

När det gäller fotbolls VM missade vi tävlingen i år, när de svenska herrarna mycket snöpligt åkte ut redan i kvalspelet. Rent politiskt sett gör det dock kanske ingenting att de svenska herrarna missar just årets omgång av fotbolls VM, då diskussionerna kring värdlandet gått heta – av flera anledningar. Det enda nordiska land vi kommer se representerat på planen i år är Danmark, vilka ligger inne med en åttondeplats som bäst i fotbollens VM-sammanhang. Favoriter till segern är dock Brasilien, iallafall enligt de odds som ligger innan arrangemanget dragit igång. Det finns en stor tilltro även till de franska herrarna, vilket knappast förvånar med tanke på det namnstarka landslag de ställer upp med i år. 

Veckan efter att fotbolls VM är färdigt för i år, är det dags för skidsäsongen att äntligen invigas. Världscupen drar igång den 25 november i Ruka och redan dagen efter är det premiär även för världscupen i skidskytte, detta år från Kontiolax. Bortsett från simnings VM i kortbana och Junior-världscupen i ishockey är det sedan skidor som gäller för hela slanten i december. 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.