Lilla Hotellet har öppnat för gäster

Text: Camilla Johnsson I Foto: Ulf Hjelting
Posted 2018-06-22 in Uncategorized

Vi har tidigare skrivit om Stora Hotellets satsning Lilla Hotellet. Den 1 juni var det dags att öppna för gäster.

 

Lilla Hotellet ligger i Handelsbankens före detta lokaler alldeles bredvid Stora Hotellet och har 27 stycken rum.

– Bygget började ju i oktober förra året, och det var körigt in i det sista, många detaljer och leverantörer att hålla reda på, berättar hotellchef Fredrik Thorsvret.

Invigningen hölls i liten skala på fredagen, och sedan var det dags för gästerna att flytta in på sina rum. På väggarna längs trappan upp till den första våningen har den ursprungliga Ådalsporfyren fått vara kvar, och när det ursprungliga taket med dess rosor i entrén skulle målas så valde målaren den absolut mörkaste nyansen av den rosa porfyren.

– Jag blev lite tveksam först när de sa att taket skulle vara rosa, men det blev ju riktigt bra, konstaterar Fredrik Thorsvret om nyansen som i det närmaste kan beskrivas som en variant av ”gyllene” brunt.

Fredrik & Johanna.

Ytterligare en kvarleva från den gamla banken som bevarats är en före detta dricksfontän i marmor som nu får tjäna som piedestal för en blomstervas. I rummen har också de ursprungliga höga bankfönstren bevarats, vilket innebär att det blir rikligt av ljus i de ombonade rummen. I vad man tror en gång var bankdirektörens kontor har en eldstad bevarats, och kommer eventuellt att med tiden utrustas med en elektrisk eld.

– Det är speciellt att vara den allra första som bor i ett hotellrum som är helt nytt och fräscht. Vi har dock inte haft någon riktig invigningsfest än, den sparar vi till i höst när vår gym- och relaxavdelning står färdig, säger Fredrik Thorsvret.

Gymmet och relaxen kommer att vara beläget i det gamla bankvalvet, och bland annat kommer gästerna där att kunna njuta av både en ång- och en torrbastu, avslappningspool med vattenmassage samt en eldstad med en öppen eld.

– Den här produkten vågar jag påstå kommer att vara unik i hela Örebro, så inte minst den kommer att locka gäster en lång tid framöver, konstaterar Fredrik Thorsvret.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.