Örebroklubbarna är taggade för andra halvlek


Posted 2021-07-23 in Uncategorized

Örebro är en av få städer som kan stoltsera med fotbollslag i både dam- och herrallsvenskan, men starten på säsongen har varit tuff för båda lagen. Den blev inte riktig som de hade tänkt sig och framför allt inte för ÖSK. Nu när Allsvenskan har startats upp efter EM-uppehållet tas nya tag och än är tabellplatserna inte förseglade. 

 

Bottennapp för ÖSK

 

Örebro SK brukar kallas för det eviga mittenlaget. Det är för att de brukar ligga stabilt någonstans mellan femte och tionde plats när säsongen är slut. Förra året slutade de på en sjunde plats. 

 2021 har inte startat på bästa sätt. Det dröjde 408 minuter innan de lyckade göra sitt första mål och inför uppehållet låg de i botten. Enligt William Hills betting odds är de en av favoriterna till att flyttas ned direkt. Oddset är 2.00. De är däremot inte ensamma favoriter. Även Östersunds FK och Varbergs BoIS har oddsen för att åka ur serien. Det väcker hopp för ÖSK och det finns fortfarande tid att klättra tillbaka till mitten – eller högre.

 

Under uppehållet har tränarteamet fått förstärkning i form av Paul Olausson, som tar över rollen som assisterande tränare. Förhoppningen är att han ska kunna komplettera och hjälpa tränaren Vítor Gazimba att leverera mål och segrar. Dessutom har ÖSK värvat Nahir Besara igen. Det blir tredje gången gillt för Besara, som har spelat för klubben två gånger tidigare. När han spelade för Örebro SK 2020 gjorde han 12 mål på 29 spelade matcher. 

 

Mellanplacering för KIF Örebro

 

Damerna placerade sig också på en sjunde plats förra säsongen. Den nuvarande har i sin tur startat svajigt. Segrarna har varit frånvarande och de ligger långt bakom ledarna Rosengård, även om de ligger ovanför degraderingsstrecket. Däremot lyckades Rosengård inte besegra KIF när de möttes på hemmaplan. Mötet slutade oavgjort och inget av lagen gjorde mål. 

I år har KIF Örebro kallats för ”nya KIF Örebro”. Anledningen är den nya tränaren Richard Johansson. Han har förändrat hur KIF spelar och det har sakta men säkert lett till resultat och bättre samspel. Det ledde bland annat till ett av säsongens hittills snyggaste mål. Det var i bortamatchen mot Piteå, som KIF vann med 2-0.

 

 

Platsar i högsta ligorna 

 

KIF Örebro och Örebro SK har gång på gång visat att det hör hemma i högsta ligorna. Det räcker med att titta på deras tidigare resultat.

 

Vid de tillfällen som Örebrolagen har degraderats har det bara varat en säsong. ÖSK var senast nere och vände i Superettan säsongen 2013. De var tillbaka igen 2014. Detsamma hände 2005. Då åkte de ur Allsvenskan men kom snabbt tillbaka året därpå. 

 

Likt ÖSK är KIF Örebro något utav ett mittenlag. Det har blivit många placeringar mellan femte och nionde plats. Deras bästa placering kom 2014, då de slutade på en andra plats. 2017 hade de sin sämsta säsong och de degraderades. De var bara borta en säsong och tog sig snabbt tillbaka. 

2021 kan fortfarande bli en bra säsong för Örebro-klubbarna. Andra halvlek har bara börjat och det väntar en hel höst innan vi vet vilka som koras till nya SM-mästare. 

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.