Populärt med bingo i Guldsmedshyttan

Janne Lennartsson
Posted 2020-10-12 in Uncategorized

Svenskarna är ett folk som gillar att tävla och spela. Bingo, ett spel som introducerades på 1960-talet, har sen dess fått stort genomslag i Sverige. Det spelas över hela landet i olika former. Inne i städerna är det kanske bingohallen som lockar.

Bor man däremot ute på landsbygden ordnas det ofta bingo av den lokala idrottsföreningen. Då brukar det vara speciellt populärt med bilbingo, eller drive-in bingo som det också kallas. Några som tagit fasta på det är Guldsmedshytte SK som varje år arrangerar populära bingo-träffar utanför Råsshallen i Guldsmedshyttan.

Chattrum online

Att spela bingo har varit ett kärt sällskapsspel under flera decennier här i landet. Sen internet kom och tog en stor plats i våra liv väljer många att spela Bingo Online. Det finns en rad olika aktörer på marknaden som erbjuder spel på bingo online. Till exempel bingo.com som erbjuder flera olika typer av bingo. Som många andra spelbolag jobbar de mycket för att skapa en social gemenskap på sajten med chattrum och bingovärdar.

Bilbingo vid Råsshallen

Som nämnt ovan så är bilbingo en populär variant av bingo. Eftersom det krävs en del utrymme ordnas det ofta ute på landsbygden vid idrottsplatser. Så är fallet också i Guldsmedshyttan. Där ordnar ishockeyföreningen Guldsmedshytte SK med bingo utanför Råsshallen varje onsdag under sommarmånaderna. Det brukar dra igång i juni och sen dras det nummer varje onsdag fram till slutet på augusti. Första numret dras vid kl. 19.00 och spelet avslutas vid kl. 21.30. Föreningen rekommenderar att man parkerar i rader utanför hallen. Detta underlättar för kontrollanterna. Det går även bra att sitta inne i kafeterian. Då rekommenderas att parkera vid fotbollsplanen för att inte blanda ihop vilken bil som hör till spelet eller inte. Bäst hörs det om man ställer bilen på norra sidan om hallen. På den sida som vetter mot riksväg 50 kan det vara svårare att höra på grund av buller från trafiken.

Hitta hit

Att hitta till Råsshallen i Guldsmedshyttan är inte svårt. Åker du från Örebro tar du riksväg 50 upp mot Lindesberg. Du åker igenom samhället och fortsätter sen norrut, fortfarande på riksväg 50. Cirka åtta kilometer norr om Lindesbergs centrum hittar du Guldsmedshyttan. Mitt i samhället, på höger sida om vägen hittar du Råsshallen. Föreningen brukar även sätta upp egna skyltar för att göra det lättare att hitta.

Anrik historia

Samhället Guldsmedshyttan har en lång och intressant historia. Orten omnämns första gången redan på 1400-talet. Då bröts där, till trots mot ortens namn, silver. 1551 såg dåvarande kungen Gustav Vasa till att det startades vapentillverkning på orten med masugn och gjuteri. Järnmalm togs från gruvan. Hjärtat på orten har varit Stripa Gruva och Guldsmedshyttans bruk. De har gett arbete och försörjning till bygdens befolkning under flera generationer och fick samhället att växa fram tills att gruvan lades ner 1977. Gruvområdet som är den bäst bevarade järnmalmsgruvan i sitt slag är sen 2006 klassat som ett byggnadsminne. Bevarandet av gruvmiljön drivs till stor del av ideella krafter på orten. Idag lever bruket kvar och där tillverkas bland annat delar till vindkraftverk. För den som vill övernatta i Guldsmedshyttan har idrottsföreningen stugor för uthyrning.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.