Vad händer på Vinöns värdshus i sommar?

Text: Thomas Helsing Foto: Tomas Karlsson
Posted 2020-06-21 in Mat & Dryck, Nöje

vinöns värdshus sommaren 2020

Sommar och Vinöns värdshus brukar vara synonymt med musik. Det blir musik på Vinöns värdshus sommaren 2020 men i år med en mer avskalad prägel med tanke på de restriktioner som finns från Folkhälsomyndigheten. I år är det det Örebrobekanta krögarparet Annika och Johan Öhman, övriga delar på året hemmahörande på puben Stallyktan, som driver värdshuset på Vinön.

 

De smygstartade sitt övertagande redan på midsommar och har en hel del planerat fram till den 16 augusti. Redan den 24 juni blir det musik i form av gitarristen Erik Söderlind som bjuder på ’kvällsmys’. Vad det innebär får man se, men det är ingen vågad gissning att han kommer att spela några av sina egensinniga Paul McCartney-tolkningar.

Den 8 juli kan man mysa ihop med det irländsklingande Örebrobandet Tullamore brothers och det blir fler myskvällar på Vinöns värdshus sommaren 2020. Andra återkommande teman är pubkvällar och räkfrossa. Mer information om hur alla dessa kvällar fungerar rent praktiskt hittar ni längre ned i den här artikeln.

 

vinöns värdshus

 

Årets sommarmeny är nykomponerad av Annika och Johan Öhman och den som känner till deras vurm för genuin svensk husmanskost sedan tidigare kommer att känna igen sig på Vinöns värdshus sommaren 2020. Här hittar du exempelvis Dillstuvad potatis med antingen rökt lax eller isterband, smashburgare av  egenmald högrevsfärs, vego- och halloumiburgare samt lite mer vardagslyxiga rätter som Hjälmargös och entrecote.

Enklaste sättet att ta sig till Vinön är med färjan som kallas Vinöleden och som går mellan Hampetorp och Vinön. Färjeleden är cirka 5 000 meter lång och erbjuder 20 minuters upplevelser av den svenska maritima naturen på väg ut till ön. Resan är avgiftsfri.

 

Temakvällarna på Vinöns värdshus sommaren 2020

Med tanke på covid-19 och de restriktioner som finns ser dessa kvällar lite olika ut.

Kvällsmys: En helkväll med konsert samt mat i en och samma biljett. Detta evenemang har ett begränsat antal gäster (50 stycken) och kräver förköpsbiljett. Biljetter köper du via Ticketmaster.

Pubkväll: Pubkvällarna på Vinöns värdshus sommaren 2020 har fri entré. Antalet gäster som tas in styrs av antal sittplatser vid borden för att hålla de restriktionerna som råder. Klassiskt pubhäng är alltså inte tillåtet men pubkvällarna ser ut att kunna bli båda sociala och trevliga då paret Öhmans kommer att krydda dessa med bland annat trubadurer och pubquiz

Räkfrossa: Även här gör corona-restriktionerna att det inte blir riktigt som vanligt. Av säkerhetsskäl blir det ingen buffé utan all mat, dryck och tillbehör kommer att serveras vid borden. Räkorna lär dock smaka minst lika gott ändå.

 

Klara musikakter för sommaren 2020

24 juni – Kvällsmys på Vinön med Erik Söderlind.
1 juli – Kvällsmys på Vinön med ELS Band
8 juli – Kvällsmys på Vinön med Tullamore Brothers
15 juli – Kvällsmys på Vinön med Totta Tribute
16 juli – Kvällsmys på Vinön med Totta Tribute
22 juli – Kvällsmys på Vinön med Eva Eastwood
23 juli – Kvällsmys på Vinön med Eva Eastwood
29 juli – Kvällsmys på Vinön med Meadows
5 augusti – Kvällsmys på Vinön med Moa Lignell
12 augusti – Kvällsmys på Vinön med Lina Adolpson & vänner

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.