Örebrolunchen: Pub Stallyktan

Text och Foto: Thomas Helsing
Posted 2018-10-03 in Leva & Bo, Mat & Dryck

Nordic Wellness 7jun-25jun
Stallyktan lunch
Nordic Wellness 7jun-25jun

När Stallyktan slår på stora trumman och annonserar att de börjar med luncher igen är det klart att man reagerar. I mitt minne var det ett stabilt lunchalternativ i stan med vällagad mat för några år sedan.

 

När de nu öppnar upp dörrarna igen på dagtid 2018 är det en mindre lunchbuffé som erbjuds, eller en trerätters om du så vill. Tanken är att servera en soppa, en varmrätt av typen husmanskost samt en dessert.

Den här dagen är soppan en krämig grönärtsoppa. Det är faktiskt första gången jag smakar på en sådan och jag gillar det. Grönärtsoppan har en lite annorlunda, sötare smak än den traditionella soppan på gula ärtor.

På grund av de små ytorna i lokalen står hela lunchbuffén lite utspridd även om man försökt att ordna ett logiskt flöde. Man är dock inte riktigt i hamn med det än och det tar en liten stund innan jag orienterat mig. Brödet upptäcker jag således efter att jag slevat i mig soppan.

Salladsbordet består av en enkel grönsallad och en skål med rivna morötter. Kanske lite väl enkelt men det räcker när det ändå finns en förrätt.

Huvudrätten denna premiärdag är stekt fläsk med potatis som man sprinklat med flingsalt. Till det serveras en härligt gräddig löksås vars sötma ger fin kontrast mot sältan i fläsket. Apropå fläsket föredrar jag lite tjockare fläskskivor än vad som serveras men det är förstås petitesser i sammanhanget. Maten är vällagad och välsmakande och det är det viktigaste.

Efter maten hämtar jag kaffe och en hyfsat stor skål med chokladpudding och grädde. Är man det minsta hungrig efter de två första rätterna så garanterar chokladpuddingen att man rullar därifrån proppmätt. Suveränt och det slår de torra kakorna som är så vanliga varje dag i veckan.

Jag är mer än nöjd med det här lunchkonceptet och då man håller priset under hundralappen så blir det en klar rekommendation från mig. 95 kronor får ses som ett utmärkt lunchpris för det jag just fått ta del av.

 

Klicka här för att hitta alla våra lunchrecensioner

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.