Trenderna på CE inne ute – konjakstoner och vaser från Ernst

Text: Ulf Hjelting Bild: Thomas Karlsson
Posted 2018-10-26 in Leva & Bo, Mode & Shopping

I 18 år har "CE inne ute" funnits i korsningen Engelbrektsgatan och Köpmangatan, mitt emot Strömpis. Nytt för hösten i butiken är brända färger, konjakstoner och så självfallet vaser från Ernst.

Den här artikeln är ett samarbete.

 

I 18 år har ”CE inne ute” funnits i korsningen Engelbrektsgatan och Köpmangatan, mitt emot Strömpis. Nytt för hösten i butiken är brända färger, konjakstoner och så självfallet vaser från Ernst.

 

Butiken har funnits länge i samma lokaler vid Stallbacken, bara ett stenkast från slottet. Det är på ”CE inne ute” som du hittar inredning från leverantörer som exempelvis Bruka design, Tine K, Ernst och Lexington med flera. I butiken har inredningsdetaljer från Ernst fått en helt egen avdelning.

En kund äntrar butiken.

– Jag vill ha något nytt till vardagsrummet, säger hon lite tvekande.

Hon blir visad några av de runda vaserna från Ernst och utbrister.

– Ja, precis, en sådan ska jag ha!

Cecilia, som driver butiken tillsammans med mamma Eva, slår in vasen och lämnar över allt i en kasse.

– Just de där vaserna säljer vi jättemycket av. De har verkligen blivit en succé. Det är kul att kunna erbjuda något från en lokal distributör så som Ernst.

 

Höstens färger börjar även de att anlända till butiken. Just nu inspireras vi av färgtoner från naturen som sand, kamel, brunt, konjak och grått. Det ska även vara inredningsdetaljer som löv och vass. Ett tips är att använda kvistar, vass och det naturen erbjuder efter årstid.

– Det var faktiskt inne en kund häromdagen och frågade om hon fick köpa några ekkvistar. Vi hämtar mycket inspiration från naturen och tar med kvistar och blad för att dekorera i butiken. Samma sak gäller för vassen. Jag brukar alltid ha en bra sax ligga beredd i bilen för sådana saker.

Vi har satt oss ner för att prata framtid och inredning. Platsen är en av butikens bambumöbler. En kopp kaffe har även den hittat till bordet som tillhör de två stolarna och soffan i bambu.

– Just naturmaterial är väldigt inne just nu. Bambumöbler har varit stort i flera år och kommer att vara det även den närmaste tiden. Helt nytt för hösten är skärbrädor i återvunnen teak där ingen skärbräda är lik den andra.

Cecilia hämtar några skärbrädor ur kollektionen för att visa, och mycket riktigt. Inte en skärbräda är lik den andra och de är helt gjorda i teak. Allt är tänkt för att hålla en livstid och med en genomtänkt miljötanke med återvunnet material.

På fler av hyllorna i butiken finns det doftljus i olika storlekar och dofter.

– Det är också något som vi säljer bara mer och mer av. Dofterna väljs lite efter säsong och till jul brukar det bli mycket kanel- och saffransdofter och liknande.

Någon direkt tillbakagång för den vita trenden tror varken Cecilia eller Eva på. Den är här för att stanna.

– Det vita har ju alltid varit något av vårt signum här på CE inne ute. Däremot kommer det att komma mer och dova toner under hösten och som är tacksamma att blanda till det vita. Det kan vara detaljer så som handdukar, koppar, textilier och liknande.

 

Och någon expandering av butiken?

– Självfallet har tankar och idéer hur vi vill utveckla butiken i framtiden. Vi har gjort det med orangeriet och så har vi skapat en ny köksavdelning där vi bland annat har svenska ekologiska matprodukter från Addwise så som kryddor, salter, bakmixer och marmelader.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Casino utan gränser

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.