Mojo – en ny, positiv, mötesplats på Stortorget

Text: Paul Dahlgren
Posted 2019-11-21 in Mat & Dryck, Näringsliv

Mojo

Ett positivt nytillskott på krogtäta Stortorget är restaurang Mojo. Mojo finns i det vackra gula hörnhuset, vilket tidigare var Behrn hotell. Mötesplatsen omfattar barer, lounge, två matsalar, uteservering samt hotell.

 

Den helt, invändigt, ombyggda och renoverade byggnaden har inretts av arkitekten Sofia Kagg med önskan att skapa en inbjudande och genomgående vardagsrumskänsla.

När vi går in från Stortorget mötts vi av två barer, en välkomnande mindre bar till höger samt en mycket stor cocktailbar med lounge i fronten. Barerna har ett rikligt utbud med cider, cocktails, drinkar, spritzers, vin och öl. Många kommer att besöka Mojo för en eller några drinkar, minglandes vid barerna.

De som önskar äta lotsas till någon av de två matsalarna av restaurangchefen Alexandra Bergqvist – en matsal i glasbur på gården och en större, mer elegant, inredd matsal. Mojos halvöppna kök, under ledning av kocken Jimmy Brolin, lagar till smårätter, snacks, flatbread, mellanrätter, stora rätter och efterrätter. Rätterna har sitt ursprung från världens alla hörn och uppmuntrar till att delas vid bordet. Rätterna har en tilltalande kaskad av goda smaker.

Smårätterna kan vara mjäll, varmrökt lax och älvdalsrom, bläckfisk med grön papayasallad eller halloumisticks. Mellanrätterna kan vara en god koreansk BBQ kyckling, sotad älgtataki, en frisk tonfiskceviche eller flatbread toppade av kantareller eller löjrom.

De stora rätterna innefattar färsk Hjälmargös med champagnesmörsås och forellrom eller en lammytterfilé med pumpapuré. Desserten en äppelkompott med mormors kolakakor och glass på brynt smör.

I samarbete med Almby brewery har den egna ljusa Almby Mojo lager tagits fram. Perfekt öl till de lättare rätterna.

Bakom satsningen står Daniel Welin och Laweka-gruppen i samverkan med Christian Behrn från Behrns fastigheter. Laweka-gruppen driver idag restaurangerna Frimis salonger, Mojo, Pitchers, Sooshi och Villa Strömpis.

Mojo har snabbt blivit en positiv och eftertraktad mötesplats för alla som vill ta en drink och/eller avnjuta en god måltid.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.