Örebrolunchen: Paus kök & café

Text och Foto: Thomas Helsing
Posted 6 månader sedan in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Frimis vårevent 2019 – banner

Paus kök & café hittar du inne på Galleria Vågens tredje våning och restaurangen har i perioder varit ett populärt andningshål för shoppingsugna örebroare.   Det var dock länge sedan nu jag var där så jag blev nyfiken på att se om något förändrats.

 

Matsedeln den här torsdagen ser inte så lockande ut på förhand utan ger mest ekon av en lokal kvarterspizzeria. Det är snabbmatsrätter som lövbit och pommes, bakad potatis och pasta. Överst på listan står det kycklingtallrik med pommes, grönsaker och sås så jag väljer den.

Paus har sin servering ut mot shoppingstråket inne på Vågen. Det finns ingen tydlig gränsdragning men allt ser ändå rent, prydligt och ordnat ut. Men direkt jag kommer fram till disken upptäcker jag detaljer som drar ned helhetsintrycket på ett onödigt vis. Exempelvis borde glaset jag plockat på mig ha kasserats för länge sedan efter alldeles för många maskindiskningar. Det gick knappt att se drycken jag hade i det, repigt var bara förnamnet. Besticken varierar i form och utseende. Det prydliga, ordningssamma intrycket är alltså borta.

Salladsdelen är enkel men kanske i enklaste laget. Det finns oliver, melonbitar, en vitkålssallad och en vanlig grönsallad. (Den sistnämnda är det som även följer med på kycklingtallriken).

Jag får in maten ganska snabbt vilket är förväntat, det är ju ändå snabbmat. Jag har valt blandad sås vilket innebär att den starkare tomatbaserade såsen hällts över den milda såsen enligt klassiskt kebabstuk. Det är klen smak på kycklingen som serveras i tunna skivor och även de tjocka pommesstavarna är tämligen smaklösa. Alltså behövs såserna men inte heller dessa bjuder på någon större smaksensation.

Är man sugen på snabbmat kan en kycklingtallrik vara riktigt gott men det kan jag tyvärr inte säga om den här. Jag kan säkert räkna upp ett tiotal pizzerior runt om i stan som serverar en godare kycklingtallrik än så här.

85 kronor är väl ett relativt lågt lunchpris numera, även om det inte är bland de lägsta, men maten var inte tillräckligt bra för att motivera det priset. Konkurrensen bland Örebros restauranger är numera för bra för det.

 

Läs också: Örebrolunchen – Restaurang Hellas

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.