Recept: Black bean burger

Text: Thomas Helsing Recept: Maria Dahlquist Bild: Ola Cedell
Posted 2019-06-29 in Mat & Dryck

Black bean burger

Det viktiga med en hamburgare är att den är saftig, smakrik och att alla ingredienser är sammansatta med en tanke. En Black bean burger blir ovanligt saftig och smakrik tack vare de svarta bönorna, så det här är verkligen en burgare du borde testa i sommar.

 

Ingredienser
500 g nötfärs
½ paprika
½ rödlök
½ dl ströbröd
1 ägg
1 tsk rökt paprikakrydda
Salt & peppar

125 g kokta svarta bönor
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
1 msk smör
Salt & peppar
Briochebröd
Romansallad, tomater & lökringar

Gör så här: Kör paprika och rödlök i mixer och låt sedan rinna av i en sil. Blanda ströbröd, ägg, paprika & rödlök i en bunke. Blanda ihop ordentligt med övriga ingredienser. Plasta bunken och ställ in i kylen 30 min. Ta ut, forma till fyra burgare, låt vila och stek dem sedan i smör. Salta och peppra.

 

Avokadoröra
2 avokado
½ dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
Färsk limesaft
Salt & svartpeppar

Gör så här: Mosa och rör ihop avokado och crème fraiche. Pressa i vitlök, lime och krydda efter smak.
Fyll briochebröden med romansallad, burgare, tomat, nyfriterade lökringar, BBQ-sås och avokadoröra. Och vips så sitter du där med en saftig och smakrik Black bean burger.

 

Här har du fler spännande recept.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.