Recept: Ugnsomelett

Text: Thomas Helsing Recept: Maria Dahlquist Foto: Ola Cedell
Posted 2019-12-22 in Mat & Dryck

Ugnsomelett

Nu är det sista biten in i kaklet för många innan man får fira efterlängtad jul på riktigt med julbordets alla läckerheter. Det är nu du verkligen behöver snabba, smidiga middagar som lämpar sig perfekt för eventuella matlådor eller lätta luncher som paus i det som behöver göras. Det är nu du behöver göra ugnsomelett!

 

Ugnsomelett kan vara ett av de bästa sätten att tömma kylen på grönsaksbitar som finns kvar. Strimla och vänd ner i en äggstanning och in i ugnen. Och glöm inte, ju godare ost du använder desto godare blir hela kalaset!

 


Ingredienser

6 ägg
2 dl grädde
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 rostad paprika
1 dl parmesan eller annan god ost
1 msk olivolja
1 näve ruccola
10 cherrytomater
Salt och peppar

 


Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skiva lök och vitlök tunt och stek mjuk i olja.

Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.

Hacka rucolan, strimla paprikan och riv osten. Rör ner allt i äggsmeten med lök och ost.

Smörj en ugnsfast form och häll i äggsmeten. Dela tomaterna och lägg ovanpå.

Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills omeletten stannat.

 

Här hittar du fler enkla men goda recept

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.