Tips för att välja klocka

Foto: Bicanski/Pixnio
Posted 2021-02-19 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Sponsrat

Armbandsurets bästa tid är – nu? Under de senaste åren har många av oss lagt klockan åt sidan. Istället för att bära ett armbandsur har mobiltelefonen fått fungera som tidsupplysare. Men nu tycks det som om armbandsuret är på väg tillbaka – årets hetaste accessoarertrend för herrar är nämligen en moderiktig klocka.

 

Vad ska man då tänka på vid valet av ett nytt armbandsur? Och hur mycket kostar egentligen en snygg klocka? För att göra ett bra val krävs lite efterforskning. Häng med när vi tar en närmare titt på årets klocktrender – med särskilt fokus på örebrotrenderna!

Herrklockan hetare än någonsin

Visst är det så att en smartphone kan ge oss den korrekta tiden. Dessutom kan den överösa oss med push-notiser, uppdateringar och meddelanden. En anledning att gå tillbaka till att istället bära ett armbandsur är att det kan vara ganska skönt att slippa kolla på mobilen hela tiden. Dessutom är ett armbandsur en riktigt snygg accessoar, och vill du se hur en klocka kan bäras som ett smycke hittar du massor av inspiration på VALMANO. Vill du hitta en ny, snygg klocka är det här en riktigt bra plats att börja på. Tidigare var det många som alltid ville ha den senaste mobilen, men nu känns kravet på att ständigt ha en ny mobilmodell lite förlegat. Klockan representerar i jämförelse en långsiktigt hållbar accessoar – som man bär många år framöver.

Klassiskt eller sportigt?

Sportklockor, kronografer, digitala klockor – alternativen är många. För att göra rätt val gäller det att fundera på vilken stil man vill ha. En rätt vald klocka kan verkligen ta fram din personliga stil på bästa sätt. Så istället för att betrakta ditt armbandsur som något som talar om för dig hur mycket klockan är – se det hellre som en snygg detalj till din outfit. För faktum är ju att medan kvinnor har en hel del olika smycken och accessoarer att välja bland, har män lite färre alternativ.

Vilken stil ska man då satsa på? För dig som vill ha en mer dressad stil är en klassisk klocka med en stor urtavla ett bra val. Ett utförande i silver passar bra till den kalla färgskalan. Gillar du att klä dig i blått och grått, kan du till exempel kolla in en klocka med silverdetaljer. Klockmärket LANNA, som vi berättat om tidigare här på Totally Örebro, erbjuder flera intressanta modeller. Traditionella former har inspirerat kollektionen, som är väl värd att spana in.

Den som vill ha en mer sportig stil kan välja en digital klocka. Titta på någon av de senaste trenderna, eller satsa på en retroklocka som flörtar med 1980-talet. Har du saknat de digitala siffrorna är det här valet för dig. Även trenden som för tankarna till dykarklockor håller i sig. En klocka med en maskulin stil – som trots sitt sportiga utförande även funkar bra för den mer dressade stilen.

Valet av armband också viktigt

I valet av klocka ska man inte glömma bort armbandet. Du kan till exempel ha ett stelt armband i stål eller titan. Det finns självfallet även armband i andra metaller. Men de i rent guld är kanske främst förbehållna stora hiphop-artister med vräkiga bilar som t.ex. Lamborghini. Om ditt metallarmband repas kan du ofta lämna in det och få det reparerat av en urmakare, men även om klockan är stryktålig kan den så klart behöva lite omvårdnad då och då.

Ett annat alternativ är att satsa på ett klockarmband av läder. Ett mjukt läderarmband är bekvämt att bära, och du kan välja mellan många olika typer av läder. Dessutom finns det läderarmband i många olika färger. Vill du ha en riktigt stilren look, se till att välja ett läderarmband som matchar dina skor. Garvat, stansat eller mjukt läder? Även här finns det flera alternativ. Ett tredje alternativ är att välja ett tygarmband. En klassisk urtavla i kombination med ett tygband ger en riktigt spännande stil!

Spännet – en liten men viktig detalj

Precis som det finns läderarmband i flera olika färger, finns det självfallet även en hel del olika spännen. Det kan tyckas vara en liten detalj – men är väldigt viktigt för designen och helhetsintrycket.

Budget eller lyx?

När det gäller klockor har alla olika preferenser. Visa väljer gärna en lite lyxigare klocka och ser det som en accessoar som ska bäras under många år framöver. Andra väljer hellre ett budgetalternativ och växlar mellan olika trender. Däremellan finns såklart även mellanskiktet, där du kan få klockor som håller riktigt hög kvalitet utan att det behöver kosta skjortan. Dessutom är ju armbandsur en riktigt populär present, och kanske har du en stilsäker kompis som kan överraska med den perfekta klockan nästa gång du fyller år?

Slutligen – testa dig fram

Följ våra tips och hitta den där perfekta klockan för dig. Fundera över vilken stil du vill ha och välj en klocka av rätt material. Rätt klocka kan verkligen lyfta en outfit, så det är utan tvekan värt att lägga ned lite extra tid på att hitta följeslagaren som får sitta på armen under en lång tid framöver.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.