58 meter upp med Punsch

Text: Ulf Hjelting Bild:Joakim & Eva Hjortsberg
Posted 2020-09-05 in Musik, Nöje

Punsch

Örebros enda skybar – det vill säga Svampen – har i år även blivit värd för något som kallas ”58 meter upp”. Namnet är självfallet lånat och associerar till hur hög Svampen är men det handlar egentligen om en av sommarens mest exklusiva musikupplevelser. Den 19 september arrangeras den sista planerade kvällen där bandet Punsch står för musiken.

 

”58 meter upp” är musikkonserter på Svampen som spelas inför maximalt 50 personer.

– Vi kör en tidig och en sen spelning, så totalt kommer 100 personer att kunna se och höra oss den kvällen på Svampen, säger sångaren och kapellmästaren Christian Ståhlberg.

Ambitionen med bandet är att bli kända i Sverige och därefter Norden.

– Det är inte lätt när man gör egna låtar att lyckas med det, men vi kämpar på. Förut hade vi något som hette ”Club Punsch” på Coco green (har bytt ägare, inrikting och namn till The Royal arms, reds. anm.) där vi spelade varje lönehelg. Sedan har vi av olika anledningar även haft Norrköping och Broadway som spelställe. Tyvärr har coronan satt krokben för oss lite, men så är det för alla. Nu är vi dock inbjudna tillsammans med Plura och Carla från Eldkvarn att delta i inspelningen av ett radioprogram som ska spelas in i Norrköping.

 

Någon platta på gång?

– Vi spelade in en förra året under namnet ”Sagan om Steve”, men den släpptes aldrig fysiskt och endast digitalt. Och vi hade en målsättning i början av det här året att släppa en ny låt varje månad. Det har vi också gjort.

Punsch består idag av, förutom Christian på sång och gitarr, Alice Ståhlberg sång och tamburin, Mats Fjellner trummor, Niclas Nordquist keyboard och trumpet, Magnus Norström gitarrer, Antonio Blagus percussion och Janne Hedström bas.

 

Vad är på gång – förutom ”58 meter upp”?

– Vi försöker komma ut och spela så mycket som möjligt. Under årens lopp har vi fått en ganska stor och trogen skara fans som kommer på våra spelningar. Det är ju svårt att nå ut med egen musik, men vi har fått det att fungera. Situationen är som den är just nu, men vi har ett samarbete med Björn Lycklig och Kulturaktiebolaget och det är han som fått upp oss på Svampen den 19 september.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.