Trustly Group etablerar sig i Örebro

Text: Camilla Johansson I Foto: Pressbild/Trustly
Posted 2019-04-22 in Leva & Bo, Näringsliv

Trustly Group

I mars rankade Financial Times för tredje året i rad det svenska betalningsföretaget Trustly Group som ett av de snabbast växande i Europa på sin årliga lista FT 1000. Nu etablerar de sig i Örebro.

 

Trustly Group AB, som är ett fintech-företag som arbetar med att göra det snabbt och enkelt att betala online, grundades 2008. Idag erbjuder man internationella och nationella betalningstjänster till och från konsumenters bankkonton hos över 3 300 banker på 29 europeiska marknader via olika former av direktbetalningar.

Utvecklingen har gått från att kunden i den första generationen av Trustlys tjänst själv fick ange OCR-nummer, kontonummer och summan som skulle betalas i Trustlys system. Idag är det mesta automatiserat med ökad säkerhet. Under de tre första åren efter starten hade företaget en tillväxt på över 900 procent, och så har det fortsatt.

När man nu söker sig även till Örebro innebär det också att tjänster kommer att tillsättas.

– Absolut, vi växer snabbt och det är högt prioriterat att anställa fler medarbetare. Örebrokontoret blir vårt 7:e och kompletterar de kontor vi redan har i Stockholm, London, Sliema, Barcelona, Helsingfors och Köln.

Rekryteringsprocessen är redan igång och målet är att anställa medarbetare för att etablera två tech team, ett backend och frontend team. Hittills har intresset för tjänsterna varit stort vilket såklart är jättekul, konstaterar Ulrica Falkenberg, HR-chef hos Trustly Group.

Mot bakgrund av de världsstäder man valt att etablera sig i hitintills är det, oavsett hur hög status man ger Örebro, svårt att inte bli nyfiken på varför man nu valt Örebro som andra ort för ett kontor i Sverige.

– Dels för närheten till universitetet men också för att det inte finns så många produktbolag som arbetar med de tekniker som vi gör. Jag hoppas att Trustly som fintechbolag, med Europa som bas kommer att vara en unik arbetsgivare i regionen, säger Ulrica Falkenberg.

Tillväxttakten hos Trustly är fortsatt hög men man fokuserar på en sak i taget vad det gäller etableringar och med Örebro i siktet är det i dagsläget inte aktuellt med ytterligare kontor i Sverige.

– Det finns inga konkreta planer på det, nu koncentrerar vi oss på Örebro. Målet är att vi inom ett år ska vara tre gånger så många och flytta in i en ny, större lokal centralt i stan, konstaterar Ulrica Falkenberg.

Hittills har företaget valt att arbeta med den europeiska marknaden, men det är något som komma att förändras allt eftersom efterfrågan på digitala betalningslösningar växer.

– Vi satsar på att växa globalt och utvärderar var nästa steg ska tas. Efterfrågan på direktbanksbetalningar ökar och vi ser goda möjligheter att växa och etablera oss utanför Europa, säger Ulrica Falkenberg.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.