Bästa spelen för barnfamiljen 2020

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbilder
Posted 2020-11-11 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Nöje

Normalt sett brukar vi inte kunna testa spel som är anpassade för barn för långt ned i åldrarna. Den här gången hade vi dock möjligheten att plocka med spel som är märkta med 5 år och uppåt och därför presenterar vi här de allra bästa familjespelen vi kom över i år.

 

1. Bamses honungsjakt
(Kärnan)
Ålder: 5+
Antal spelare: 2-4
Betyg: 4,6 av 5

En gammal klassiker som är oväntat underhållande för både stora och små. Spelplanen ser olika ut varje gång man spelar vilket gör att man inte tröttnar så lätt. “Spänningen är stor ända till slutet eftersom man aldrig vet vad det står på de luriga korten” tyckte en av de vuxna testdeltagarna medan ett av barnen gillade att man först fick pussla och sedan spela. Bästa familjespelet för de med lite yngre barn, säger vi!

 

2. Se vad jag kan
(Kärnan)
Ålder: 4+
Antal spelare: 2-4
Betyg: 4,4 av 5

Kärnan dominerar bland spel till yngre barn och en anledning är att man verkar ta barn på allvar. Genomtänkta spelidéer, ofta med starkt pedagogiskt inslag, som det här spelet där barnen får svara på frågor om allt från årstider och klockan till färger, former och alfabetet. Ett verkligt toppenspel tyckte testspelarna.

 

3. Bamses femkamp
(Kärnan)
Ålder: 5+
Antal spelare: 2-4
Betyg: 4 av 5

Utmana familjemedlemmarna på olika aktiviteter hämtade från Bamses värld. Lille Skutts morotsstafett och Farmors köttbullerace är bara några grenar som gjorde att både stora och små hade kul. Fungerar lite bättre att spela utomhus men går lätt att anpassa för inomhusspelande. Bra att det uppmuntrar till fysisk aktivitet, tyckte föräldrarna.

 

4. Jolly Polly
(Tactic)
Ålder: 5+
Antal spelare: 2-4
Betyg: 3,2 av 5

Årets överraskning på det sättet att de vuxna gillade spelet mer än barnen. Balansera dina papegojor i det vingliga trädet, kan man sammanfatta spelidén med. “Kul spel att plocka fram under vinkvällen” var omdömet från de vuxna medan barnen klagade lite på att det var krångligt och tog tid att förbereda. “Risk för evighetsspel om ett gäng aktiva femåringar spelar”, funderade en av de vuxna deltagarna.

 

5. Quicksand
(Wow)
Ålder: 8+
Antal spelare: 2-4
Betyg: 3,2 av 5

Detta delade testdeltagarna i två läger. De yngre tyckte att det var spännande hela vägen medan flera av de vuxna tyckte att spelet snabbt blev långtråkigt. Dock får barnens värdering väga tyngre och att ta sin äventyrare över kvicksanden helskinnad bjuder ändå på en del överraskningar under en spelomgång.

 

Slutsatsen av den här familjespecialen av speltestet är att Kärnan visar att de kan roa och utmana barn medan Tactic har en oväntad hit bland de vuxna. Klicka här för att se vårt stora speltest 2020.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.