Djungelboken – nu som musikal

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2018-12-30 in Kultur, Nöje

Djungelboken

”Djungelboken – The Musical”, bygger på Rudyard Kiplings klassiska berättelse från 1894. Föreställningen, i regi av Dröse & Norberg, turnerar nu över hela Sverige och den 12 januari kommer den till Conventum Arena.

 

Efter ”Trollkarlen från Oz”, ”Snövit The Musical” och ”Äventyret Aladdin” är det dags för Dröse & Norberg att ta sig an Djungelboken.

Historien börjar med att Mowgli blir adopterad av en björnfamilj bestående av pappa Baloo och ungarna Liv och Lycka eftersom han har blivit ensam kvar i sin by efter tigern Shere Khans attack. Mowgli trivs och lär sig leva tillsammans med djuren och naturen. Men när han en dag använder eld för att skydda sig blir djuren rädda och efter viss dramatik enas de om att Mowgli måste återvända till människorna.

– Vad som händer sedan vill jag inte avslöja, men jag kan säga att det blir en härlig föreställning för hela människofamiljen, säger Robert Dröse.

 

Robert har även skrivit sångtexterna, som tonsatts av Martin Landh. Producent är Anna Norberg.

– Vi vill att våra besökare skall känna att de verkligen är med. Nästan som att de sitter mitt på scenen. Nära känslorna, ljuden och dofterna. Vi vill skapa lite magi, säger Anna Norberg, som är producent för uppsättningen.

 

Även om det är en nytolkning träffar vi många av de välkända karaktärerna som Kaa, Shere Khan, Baloo, Bagheera och givetvis Mowgli. Men Dröse & Norberg går ett steg längre i sin tolkning. De vill skapa en annorlunda djungelfamilj.

– Jag ville börja med att skapa en apkung av rang. Men med något extra. Vi tänkte i termerna rytm, charm, intensitet, livfullhet och en förstås en klick galenskap. Vi mixade sedan med en politiskt engagerad sexbarnsfar och rutinerad melloartist med latinsk realitystjärna som just nu turnerar med Diggilo. Och plötsligt blev det ett givet val. Mendez fick bli vår Kung Gibbon – Djungelbokens tokiga variant av Kung Louie, säger Robert och skrattar.

 

Fler kända artister finns med i uppsättningen.

— Det skall bli oerhört kul att gestalta en gam. Det är inget jag personligen identifierar mig med men man älskade ju gamarna i den klassiska Djungelboken. Den återkommande repliken ”Men hitt på nåt!” är något som de flesta minns, säger Tilde Fröling och skrattar.

De rutinerade musikalartisterna Gunilla Backman och Jakob Stadell finns också med i ensemblen. Backman spelar pytonormen Kaa. Som pantern Bagheera ser vi Eric Rusch.

— I den här versionen av Djungelboken är Bagheera en ängslig hypokondriker och månar mest om sitt eget skinn, säger Eric.

”Djungelboken – the Musical” kommer att ge sig ut på vägarna under vintern 2018 och våren 2019. Nils Axelsson som spelar Mowgli ser fram emot att få turnera.

— Det känns kul att jobba med Dröse & Norberg just för att de är ett av få bolag som satsar stort på familjemusikaler. Att få turnera runt på arenor och spela musikal är väldigt sällsynt. Tänk vad härligt att få roa hela familjer, vuxna som barn, avslutar Nils.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.