Amy som Snövit


Posted 2017-01-17 in Kultur

Vi är vana att kalla henne Amy Diamond men numera vill hon bli kallad Amy Deasismont. Den 21 januari kan vi se och höra henne som Snövit i Snövit The Musical på Conventum.

 

– Det var i våras de kontaktade mig från produktionsbolaget och jag fick komma och provspela. Jag testade och fick jobbet, säger Amy Deasismont i pausen av repetitionen av Snövit The Musical inför premiären som gick av stapeln den 26 december på Maximteatern.

Men man kommer inte enbart att uppträda på Maximteatern, parallellt kommer ensemblen även att uppträda runt om i landet och 21 januari kommer de till Conventum kongress i Örebro. Karaktären Snövit har vi sett i alla dess skepnader och inte minst i Disneys animerade version. Nu har produktionsbolaget Dröse Norberg valt att göra musikal av denna klassiska medeltida saga som bröderna Grimm en gång nedtecknade.

– Den här versionen är både lite otäck och spännande samtidigt som den är glad och positiv. Den här versionen är kanske lite annorlunda mot bröderna Grimms ursprungliga saga som inte var helt barntillåten och ganska otäck. Vår version passar mer i tiden.

 

Men kommer man att känna igen sig?

– Ja, absolut. Det är den klassiska sagan med alla välkända karaktärer.

 

Hur gör du för att gestalta Snövit?

– Jag följer manus. Svårare än så är det inte och så finns ju alla sångerna där redan. Det är inte så svårt.

 

På affischerna står det Amy Diamond och inte Amy Deasismont?

– Det blev så. Det här blir sista gången jag gör något under namnet Diamond. Jag har inget emot att man kallar mig det, men i framtiden kommer jag bara att göra saker under namnet Amy Deasismont. Jag kommer att jobba under mitt riktiga namn från 2017 och framåt.

 

Kommer det vi får se på Conventum att skilja sig från uppsättningen på Maximteatern?

– Nej, det är samma uppsättning. Visserligen är ingen annan föreställning den andra lik, men det är mest vi i ensemblen som kommer att märka av att vi spelar på lite andra scener.

 

Du gjorde huvudrollen i långfilmen Min lilla syster av Susanna Lenken förra året. Vad vill du vara? Skådespelare eller sångerska?

– Jag gör gärna fler filmer och jag gör gärna båda sakerna. Här i Snövit the Musical får jag liksom kombinera båda sakerna, vilket passar mig utmärkt.

 

Några fler uppdrag som programledare?

– Du menar det jag gjorde för Bulldogg på SVT? Nja… inte något sådant på gång just nu. Men jag gör gärna fler sådana grejer.

 

Händer det något annat spännande?

– Inget som är klart än och som jag kan avslöja just nu. Men jag kommer att ha fullt upp.

 

Det här med konståkning. Vad är sanningen?

– Jag höll på med konståkning i sex år, men sedan kom musiken i första hand och jag slutade. Inför Min lilla syster, där jag spelar en tjej som håller på med konståkning, fick jag hårdträna konståkning igen. Det var verkligen kul.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.