Kappa Bar får äntligen premiär

Text och Foto: Thomas Helsing
Posted 2021-03-21 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv, Nöje

Kappa bar örebro

I november förra året var tanken att e-sportkrogen Kappa bar skulle öppna någon gång före årsskiftet. Av olika anledningar blev det inte så, men nu står det klart att premiären för Örebros nya gaming-inriktade vardagsrum sker den 26 mars.

 

Kappa bar är för e-sporten vad Pitcher’s och OLeary’s är för traditionell idrott. Hit ska man kunna gå med familj och vänner och äta och dricka till humana priser och dessutom kunna plocka ut ett par handkontroller i baren för att spela några omgångar Mario kart eller Dirt 5. Till att börja med kommer det att erbjudas spel på plattformarna PC, Nintendo Switch och Playstation 5.

– Det är väl en positiv sak med att öppningen skjutits upp för nu har vi kunnat säkra PS5:or till öppningen. Det hade vi nog inte klarat då, berättar Bassam Yousef som är en av de franchisetagare som kommer driva Kappa bar i Örebro.

Örebro är den sjunde staden som kedjan öppnar i efter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Jönköping och Linköping. Franchisekedjan är grundad och ägs av de fem vännerna Robert Dragovic, Klas Bergqvist, Henric Lettberger, Christoffer Morsing och inte minst e-sportstjärnan Emil “Heaton” Christensen.

Såväl spelutbudet som menyn innehåller populära saker som tilltalar många och på spelsidan kommer utbudet dessutom att bytas ut då och då. Premiären är nu spikad till den 26 mars och Bassam Yousef ser fram emot öppningen och att få visa upp den nya e-sportbaren.

– Normalt skulle vi ha haft mer aktiviteter under en invigningshelg men tyvärr blir det en något dämpad premiär. Vårt fokus ligger dock på att se till att alla får en trevlig kväll och att restriktionerna följs.

Bassam Yousef och Mathias Bahko är två av franchisetagarna bakom Kappa bar Örebro. Foto: Tomas Karlsson.

Ett välkommet dragplåster under premiärkvällen blir världsstjärnan Emil ‘Heaton’ Christensen. Under det sena 1990-talet satte han Sverige på kartan inom, den då ännu gryende, e-sporten genom sina framgångar i spelet Counter-strike. Bassam medger att stjärnans närvaro betyder extra mycket nu när restaurangrestriktionerna omöjliggör många andra happenings.

– Han är verkligen ett välkommet dragplåster för oss. Spelintresserade som växt upp under 1990-talet och senare har kommit i kontakt med hans namn på något sätt. Många unga ser upp till honom som en svensk förebild, säger Bassam.

Under premiärkvällen kommer ‘Heaton’ att mingla runt, ge autografer och dessutom ges möjlighet att spela en stund med legendaren. En inte alltför vågad gissning är att det blir i Counter-strike.

 

Hur känner du nu med en knapp vecka kvar till öppningen?

– Jag, och vi, är riktigt taggade. Vi har väntat och längtat efter den här dagen och det ska bli så kul att välkomna alla örebroare hit med ett glatt leende.

 

Premiärhelgen den 26-28 mars har Kappa bar öppet fre 16-20, lör 13-20 samt sön 13-20. För öppettider från och med veckan efter hänvisar vi till den officiella webbsidan samt sociala medier. Du hittar Kappa bar i hörnet av Oskarsparken.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.