Mauro Scocco på turné – efter 30 år


Posted 2019-06-29 in Musik, Nöje

Mauro Scocco

Vill du se något ovanligt ska du passa på att köpa biljett till Stadsträdgården den 18 juli. Då kommer en av Sveriges mer folkskygga artister dit för en smått unik konsert tillsammans med en av de mest flitigt turnerande artisterna.

 

Det handlar om Mauro Scocco, som inte turnerat sedan 1989, och Tomas Andersson Wij som aldrig verkar kliva av från turnétåget.

De två delade scen redan 2016 när Mauro gästade Tomas tv-program ”Tomas Andersson Wij spelar med…”. Där spelade de varandras låtar och samtalade om allt möjligt. Programmets succé ledde till några bejublade spelningar men så mycket mer blev det inte, förrän nu.

Den här gången kan man dock verkligen tala om en turné, om än liten. Totalt blir det tio spelningar där de två backas upp på scenen av sångerskan, pianisten och cellisten Lovisa Samuelsson.

– De här kvällarna ska bli enkla och lekfulla, inte allt för noggrant förberedda. Jag gillar att sitta vid en bardisk med Mauro och snacka. Han kan vara väldigt rolig, kärv och uppriktig. Vill att det ska kännas lite som ett barsamtal som bryts för musik då och då, säger Tomas Andersson Wij.

Under den här konsertkvällen kommer de två artisterna enligt utsago att varva stora hits med lite mer överraskande låtval och bli inte förvånad om det dyker upp någon helt nyskriven låt mitt i alltihop.

– Jag ser fram emot att få spela med Tomas och Lovisa och inte minst uppleva våra fina spelställen i sommarsverige som är noga handplockade, säger Mauro Scocco.

Datumet är alltså den 18 juli och biljetter förköper du enklast via Tickster.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.