Ölhallssnack med Kenny Nordh


Posted 2019-11-18 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv, Nöje

Kenny Nordh

Ölhall både i Karlstad och Örebro. Watt och snart även kommande Fatcuz vid Järntorget. Totally Örebro har pratat med Kenny Nordh om både nutid och framtid.

 

Lunchen, husmanskost med en twist, på Örebro ölhall lider mot sitt slut för dagen. Det är bara några få matgäster kvar i lokalen när ägaren Kenny Nordh kommer in genom dörren.

– Hej! Vi kan sätta oss så vi inte störs så mycket, säger han och pekar mot ett av långborden längst in i lokalen.

Just som vi satt oss pockar några hantverkare på uppmärksamhet. Det är något i grannlokalen, det som ska bli Fatcuz med öppningsdatum i december, som måste åtgärdas. Kenny löser allt snabbt och smidigt.

 

Ölhall både i Örebro och Karlstad. Varför?

– Det dök helt enkelt upp en lämplig lokal i Karlstad och då tvekade jag inte. Det var helt enkelt för bra för att tacka nej. Karlstad ölhall ligger i närheten av centralstationen och det passar oss utmärkt. Ungefär som här i Örebro. Sedan sköter Karlstad sig själva vad det gäller vilka öl som finns i kranarna. Annars är det samma koncept.

Att musik tillhör en av Kennys stora passioner här i livet råder det knappast någon tvekan om. Hans engagemang i Örebro reggaeklubb talar sitt eget tydliga språk och att en del av Watt handlar om konserter är ingen hemlighet.

 

Hur är läget med nya musikstället Watt?

– Just nu håller vi på att få bukt med den dåliga ventilationen i källaren på Watt. När vi tog över lokalen luktade det, ja det luktade helt enkelt avlopp. Allt hade stått avstängt och det kanske inte var så bra agerat av ansvariga. Nu ska det vara åtgärdat och lukten ska vara borta.

Mat är en annan av Kennys passioner. Snart öppnar Fatcuz med vedugnseldad pizza och hantverksöl. Deghanteringen är skolad i italienska Verona där kanterna på pizzan ska vara extra tjocka, krispiga, fluffiga och sega.

– Nu är det inte jag som ska sköta Fatcuz, det är min kusin Mikael Haraldsson, och jag är bara med i början för att hjälpa till lite. Bland annat har vi lagt ned ett stort jobb med att ta fram det ursprungliga golvet och delar av väggarna. Pizzorna kommer att bli något alldeles extra.

 

Pratas det om franchise när det gäller ölhallarna? Örebro finns och Karlstad finns.

– Jag brinner verkligen för ölhallarna. Och, ja, vi har tittat på lite andra städer som vi är nyfikna på att etablera oss i. Men allt handlar om att hitta rätt lokal. Som det är nu har vi haft lite växtvärk. Anledningen till att jag en gång startade Örebro ölhall var att jag saknade ett ställe som serverade ljus amerikanskinspirerade hantverksöl från mikrobryggerier. Det var mitt intresse för öl som satte fart på alltihop.

 

Järntorget har utvecklats till något av ett mattorg. Hur tror du att det kommer att se ut om tre år?

– Jag ser gärna fler restauranger runt Järntorget. Varför inte ha en food court runt fontänen på sommaren? Vi har faktiskt en option på en plats på Järntorget, men jag tror inte vi kommer att nyttja den. Då måste man preppa den och det tar en massa tid varje dag. Däremot ser vi fram mot att kunna förlänga uteserveringen direkt i anslutning till Ölhallen så att den även täcker Fatcuz nästa år.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.