Svalbo fortsätter med författarkvällar i egen regi

Text & Bild: Ulf Hjelting
Posted 11 månader sedan in Kultur, Musik, Nöje

Svalbo presenterar Vincent Jedselius
Casinotopp banner

Robert Danielsson och Karin Alfredsson kommer att vara gäster på vårterminens författarkvällar i Svalbo.

 

Efter mer än 30 år har Nora kulturförvaltning avslutat samarbetet kring författarkvällarna men Svalbo fortsätter med de uppskattade evenemangen i egen regi tillsammans med Jerle stadsförening.

– Tyvärr har samarbetet med Nora Kulturförvaltning gått i graven eftersom de inte anser sig att ha råd längre med ett kulturevenemang som inte har kostat många hundralappar per gång. Men vi ger inte upp och planerar för ytterligare två kvällar under vårvintern, säger Moa Rudebert via Svalbos hemsida.

 

Programmet för Svalbo 2020

Söndag 8 mars: Karin Alfredsson, författare och journalist. Har bland annat setts som programledare för Kalla fakta. Aktuell med sin senaste roman “Sista båten från Ystad” som kom ut 2019.

Torsdag 2 april: Robert Danielsson, skribent och räddare av ödehus.Har skrivit boken “från ruckel till pärla” och har startat facebookgruppen “jag räddade ett ödehus”. Aktiv inom “ödehusrörelsen” som sprider sig som en löpeld genom Sverige.

 

Även planeringen av musikkvällarna i vår och sommar är också på gång.

Söndag 17 maj: Musikkväll – Vincent Jedselius med band. En ny favorit som hittade till Svalbo förra sommaren och som nu kommer tillbaka i vår. Suverän Bergslagsblues med mycket känsla och melodi! Entré 200 kronor och fika med macka och kaka ingår.

Lördag 30 maj: Jerle Stadsfest! Fri entré. Musik, mat, stadsvandring, hantverksdemonstrationer, rakubränning, loppis.

Lördag 30 maj: Musikkväll. I de saligas kvarter. Bengt Peder Olrog och Hans Arnbom framför delar av Ulf Peder Olrogs älskade musikskatt, en favorit i repris. Entré 200kronor och fika med macka och kaka ingår.

Söndag 21 juni: Wienercafé med Mona Rosell. Midsommar firas med czardasmusik av hög klass. Entré 200 kronor och fika med macka och kaka ingår.

Söndag 5 juli: Musikkväll – ej klart

Söndag 19 juli: Musikkväll – ej klart

Söndag 2 augusti: Musikkväll – ej klart

Söndag 16 augusti: Musikkväll. Bagari Hayes project – äntligen dags igen! Entré 200 kronor och fika med macka och kaka ingår.

Helgen 5 – 6 september: Ljusstråk. Kulturslingan firar 20 år och det blir extra festligt.

För en uppdaterad kalender rekommenderar vi att ni besöker Svalbos webbsida.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.