ÖSK laddar för träningsmatcher i vår

Foto: msun.se
Posted 2020-04-16 in Leva & Bo, Näringsliv, Nöje, Örebro SK, Sport

träningsmatcher för ÖSK

Trots att vi fortfarande befinner oss mitt inne i den rådande pandemin arbetar de svenska elitfotbollsklubbarna vidare med målet att komma igång med seriespelet i sommar. Nu står det klart att det blir träningsmatcher för ÖSK mot fyra andra allsvenska fotbollsklubbar samt en från Superettan för att förbereda sig på säsongen.

 

Träningsmatchandet kommer att ske under maj månad och förutom ÖSK deltar även svenska mästarna Djurgården, IFK Norrköping, Hammarby, Brage samt Sirius.

– Vi har en bra dialog med dessa klubbar och är glada att fått till detta spelschema. Att få möta högkvalitativt motstånd inför den Allsvenska starten är otroligt viktigt och detta ger oss bra förutsättningar inför kommande säsong. Vi kommer självklart att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring dessa matcher, säger Axel Kjäll, manager för ÖSK Fotboll, i ett pressmeddelande.

Klubben skriver vidare att matcherna kommer att genomföras utan publik och att man i samband med dessa kommer att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Klubbarna har enats om ett upplägg där alla möter varandra en gång, antingen hemma eller borta och samtliga matcher kommer att tv-sändas. Det är dock inte klart än vilket tv-bolag som kommer att sända matcherna.

Oavsett om Allsvenskan kommer igång i juni eller ej ser dessa matcher ut att kunna lindra abstinensen något för alla supportrar och fotbollsintresserade.

 

Träningsmatcher för ÖSK i maj

2 maj: ÖSK – IFK Norrköping

9 maj: ÖSK – Djurgården

16 maj: Hammarby – ÖSK

23 maj: ÖSK – IK Brage

30 maj: IK Sirius – ÖSK

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.