Vítor Gazimba återvänder som ny huvudtränare för Örebro SK


Posted 2021-06-02 in Leva & Bo, Nöje, Örebro SK, Sport

Vitór Gazimba

Det blev som ÖSK-kaptenen Nordin Gerzic hoppades – det blir portugisen Vitor Gazimba som återvänder och tar över rollen som huvudtränare i Örebro SK.

 

Det var i förra veckan som ÖSK meddelade att Axel Kjäll får en ny roll som fotbollschef och att klubben var i full färd med att leta en ersättare till honom. Att valet föll på Vitor Gazimba var ingen högoddsare. Lagkaptenen Nordin Gerzic har nämnt honom som sin favoritkandidat och portugisen själv har uppgett han han skulle vilja komma tillbaka.

Vítor Gazimba var en del av ÖSK:s tränarstab under förra säsongen och kom då via Norge där han gjorde succé i flera norska klubbar. Bland hans främsta egenskaper finns talangutveckling, vilket troligen har varit en viktig parameter när ÖSK letat tränare. Under hans fem år i Norska Strömsgodset gick klubben från 3 landslagsspelare på alla nivåer till 23. Bland annat jobbade Vítor med en viss Martin Ødegaard fram till att spelaren såldes till Real Madrid.

– Allsvenskan är bättre än Eliteserien. Och ÖSK har ungefär samma intentioner som Strömsgodset hade. Hur de tog sig till toppen är i mycket samma idéer som man har här och jag har varit framgångsrik med sådana idéer tidigare, sa han när vi träffade honom under förra säsongen.

Vitor Gazimba kommer ta över ansvaret för laget den 7 juni när spelarna är tillbaka efter en kortare ledighet. I samband med det går Axel Kjäll in i sin nya roll som Fotbollschef.

 

Läs gärna intervjun vi gjorde med honom under förra säsongen.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.