Maxa din träning på ett av Örebros många gym


Posted 10 månader sedan in Övrigt

Nu för tiden går många till gymmet någon gång eller kanske flera gånger i veckan. Du kanske är en av dem som har hakat på den trenden eller så kanske du funderar på att göra det. Vem vill inte ha den där perfekta kroppen att visa upp på stranden till sommaren eller nå den där målvikten som vi alla har i bakhuvudet

 

Att träna är mer komplicerat än man tror och det handlar inte om att bara lyfta lite skrot eller springa några mil. Nej, för att få riktigt bra resultat behöver man kombinera sin träning med en hälsosam livsstil och en bra diet. Här kommer några tips på hur du kan maxa din träning och få riktigt bra resultat.

Kosttillskott

När du vill komplettera ditt vanliga matintag så kan du använda dig av kosttillskott. Olika typer av kosttillskott innehåller olika saker, till exempel proteiner och vitaminer. Det finns kosttillskott för nästan varje ändamål, om du så vill gå ner i vikt eller bygga muskelmassa.

Kosttillskotten ger dig den extra lilla boosten du behöver för att få resultat. Det är viktigt att kosttillskotten kompletterar din vanliga kost och inte ersätter den. Balans mellan vanlig mat och kosttillskott är också viktigt eftersom kosttillskott endast ska intagas om man inte får i sig nog av något i den vanliga maten. En omfattande genomgång med guider och tester hittar ni hos Tillskottsbibeln. Här kommer några saker som kosttillskotten kan göra för dig om du använder dem rätt.

Bygga muskelmassa

När du ska bygga muskelmassa så går det framförallt åt mycket protein. Därför är det bra att hålla en kost som är rik på protein och komplettera den med en extra boost i form av kosttillskott. Det finns flera olika kosttillskott att välja mellan om du vill öka ditt proteinintag. Ett annat ämne man behöver om man vill bygga muskelmassa är kreatin. Om du använder det på rätt sätt kommer det också hjälpa dig att bygga muskelmassa. Förutom protein och kreatin så är det också viktigt att komplettera med aminosyror som fungerar bra tillsammans med proteinpulver och glykogen som fungerar som musklernas bränsle.

Gå ner i vikt

Ett motiv bakom träning är ofta viktminskning. Det finns förstås bra kosttillskott för att hjälpa dig att boosta även viktminskningen. Kom ihåg att det även här är viktigt att kosttillskotten inte ersätter måltiderna utan kompletterar dem på olika sätt. Det finns till exempel kosttillskott som hjälper din kropp att bränna fett snabbare och andra som dämpar din hunger. Viktigt är bara att inte använda måltidsersättning i för stor utsträckning utan att vara snäll mot sin kropp och ge den det den behöver för att fungera bra och må bra.

Variation i träningen

Små ändringar

Att ha variation i din träning är också viktigt för att maxa resultaten. Det betyder att du inte alltid ska göra samma sak på dina träningspass utan variera dig för att utmana dina muskler och få en balans i din kropp samt goda resultat i träningen. Det kan till exempel handla om att ändra belastningen eller korta ner pauserna mellan seten. Du kan också köra fler eller färre set än vanligt.

Nya övningar

Ett annat sätt att variera är att pröva lite nya övningar nu och då. Det tar i genomsnitt ungefär en månad för kroppen att vänja sig vid nya övningar så den här variationen bör du inte göra oftare än kanske 2-4 gånger per år om du vill att det ska ge bra resultat. När man gör detta kan det vara bra att också tänka på att öka intensiteten i din träning så att du också får progression som i sin tur ger bättre resultat eftersom du utmanar din kropp i större utsträckning.

Systematik

Att ha ett system i sin träning är också något som ökar resultaten. Att träna helt random när man känner för det kommer inte ge så mycket resultat utan du behöver ha ett system och en konkret plan. Börja med att fastställa varför du vill träna och gör sedan ett schema som du kan hålla dig till. Mycket handlar om att bestämma sig för något och sedan hålla sig till det, då kommer du att få bättre resultat snabbare, särskilt om du kompletterar med kosttillskott och planerar för en stegring i din träning. Då kommer du att få bra resultat snabbare.

Vila ibland

Det är lätt att tro att man ska köra stenhårt hela tiden för att få bättre resultat men det är faktiskt ett misstag. Snarare är det så att det är viktigt att lägga in pauser. Dessa kan du också planera in från början när du gör din träningsplan. Du kan till exempel låta det gå en vecka utan att du tränar så mycket.

Detta kommer förebygga överbelastningsskador och ger din kropp tid att bygga upp sig själv. Att ha en vilovecka ungefär var femte-sjätte vecka är ganska lagom. Under den veckan skadar det ju inte att fortfarande vara aktiv, kanske få in en löprunda till exempel. Använder du dig av kosttillskott kan du fortsätta med det även under viloveckan.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.