Rätt kläder för en gör-det-självare: Arbetskläder


Posted 3 månader sedan in Övrigt

En typisk arbetsdag för dig som gör-det-självare inkluderar en mängd verktyg och material som kan tära på både kropp och kläder. Därför är det viktigt att välja arbetskläder utformade för just hemmafixare som har hållbarhet och komfort i åtanke. Allt för att du ska kunna fokusera mindre på din klädsel och mer på ditt projekt.

Arbetskläder är utan tvekan den viktigaste typen av kläder som finns. De gör det trots allt möjligt att få hantverk gjorda på ett säkert och bekvämt sätt. Dina arbetskläder vara hållbara och kunna utstå slitage, samtidigt som de ska vara tillräckligt bekväma för att du ska kunna arbeta i dem under en hel dag. Så var är det möjligt för privatpersoner att köpa arbetskläder av god kvalitet?

Välj rätt arbetskläder 

Engelbert Strauss utvecklar mycket funktionell utrustning för sina kunder inom handel, industri och service. Fokus för Engelbert Strauss är även användbara arbetskläder för gör-det-självaren. Arbetskläder som tål slitage under en arbetsdag i hemmet och som sitter bekvämt på alla kroppar. Hos företaget hittar privatpersoner sålunda arbetskläder och accessoarer – allt från arbetsbyxor till skyddsmössor – av god kvalitet som kan bäras till praktiskt taget vilket hemmaprojekt som helst.

Inte samma regler för hemmafixaren

Som gör-det-självare behöver du inte följa samma regler och lagar som finns på vanliga arbetsplatser. Detta gäller även regler gällande byte av arbetskläder. Så hur ofta ska arbetskläder bytas per vecka? Tja, det finns inte direkt några fasta råd på hur ofta, särskilt inte eftersom vanliga arbetskläder inte räknas som skyddsutrustning och därmed inte kräver industriell tvätt. Men minst en gång i veckan är bra att hålla sig till.

Tänk hållbarhet, komfort och till sist estetik

När du letar efter arbetskläder till dig själv bör hållbarhet alltid vara det du prioriterar högst. Hållbarhet är särskilt viktigt när det gäller arbetsbyxor, eftersom dessa förväntas hålla i flera år framöver. Som kvinnlig hemmafixare ska du inte avskräckas av det stora utbudet av manliga arbetsbyxor – arbetsbyxor är inte bara för män och Engelbert Strauss har gott om arbetsbyxor utvecklade för kvinnokroppar.

Efter hållbarhet kommer komfort. Det är viktigt att de arbetskläder du införskaffar, om det så är ett par arbetsbyxor eller en skyddskeps, sitter bekvämt. Ska du bära plaggen eller accessoarerna under en hel dag ska de vara bekväma, annars riskerar du besvär senare.

Till sist kommer estetiken, om det nu är något som intresserar dig över huvud taget. Välj arbetskläder för alla tillfällen som inte bara är hållbara och bekväma, men som också passar den sortens hantverk du utför och får dig att känna dig stilig när du donar hemma.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.