Tips för en glammig makeup innan utekvällen i Örebro


Posted 10 månader sedan in Övrigt

Det finns mycket man ska tänka på när man gör sig iordning för en kväll på stan med tjejerna. Alla vill ju dra blickarna till sig och samtidigt ha maxa det roliga. Här får du några tips på hur du lägger en glammig makeup!

 

Lägg en bra grund

En jämn och fin hud är A och O när du ska lägga på en snygg makeup, oavsett om det är för fest eller vardag. Om du inte har lagt en bra grund så kommer det att synas och resten av makeupen spelar nästan ingen roll utan grunden bär upp resten av makeupen på ett sätt som framhäver dina bästa drag. Börja med att rengöra huden, tvätta med ljummet vatten och ansiktstvål.

Använd eventuellt en ansiktsmask för att rengöra på djupet. Lägg sedan på en bra ansiktskräm. Det är viktigt att sedan inte överdriva när man ska lägga på foundation och puder eftersom det lätt kan bli för mycket.

Nyckeln är ju att det ska se naturligt och spontant ut. Lägg eventuellt concealer om det finns något du vill dölja och sedan en foundation som ligger lätt på huden och låter porerna andas. Att sedan pudra lite på de ställen där du vet att det ibland kan bli lite blankt annars kan vara en bra idé. Se över dina ögonbryn så att de har en bra form och plocka bort eventuella hårstrån för att få mera markerade ögonbryn. Om du vill använda en ögonbrynsfärg så kan du göra det för att få en snygg effekt. Nu har du en bra grund att bygga vidare på.

Markera ögonen

Ögonen är det första man tittar på när man pratar med någon eller söker kontakt. Därför är det viktigt att lägga en makeup som framhäver dina ögon på ett subtilt sätt. Många gillar att ha lite sotiga ögon eller en väl markerad eyeliner. Båda dessa är bra alternativ men var inte rädd för att använda lite andra färger än svart.

Ett sotigt öga kan du få till med ögonpenna och sedan en ögonpensel för att mjuka till linjerna lite. En riktigt mörk ögonskugga går också bra för att få till den där sotiga kring ögat. Om du istället väljer att satsa på en eyeliner så är det snyggt att kombinera med en ljus och fräsch ögonskugga ovanför. Det förstärker eyelinern men lyfter också fram dina ögon på ett snyggt och påfallande sätt. Avsluta sedan med en mascara som förlänger dina fransar och får dem att rama in ditt öga. Om du vill kan du använda ögonfransböjare men det behövs inte alltid.

Våga färg!

Man ska inte vara rädd för att använda lite olika färger när man lägger en festlig makeup. Dels för att det lätt blir tungt med för mycket svart men också för att olika färger slår an olika känslor och framhäver olika karaktärsdrag i ditt ansikte.

Så, innan du börjar experimentera med massa olika färger så behöver du ha koll på vilka färger som passar ditt ansikte, din hudton och dina ögon. Fundera också på vilka känslor du vill väcka i de människor du kommer att interagera med – vissa färger provocerar mer än andra.

Vilka färger passar just dig?

När det kommer till vilken färgpalett som passar dina toner så är det många olika saker som man måste hålla i åtanke. Om du har en varm hudton, till exempel oliv, så är det antagligen bäst att satsa på varmare toner i din makeup.

Alla färger har varma och kalla toner så det här begränsar dig inte alls. Något som däremot begränsar dig något är färgen på dina ögon. Om du har gröna ögon så passar det till exempel bra med en blå eller lila ton på ögonskuggan. Om du i övrigt har varma toner så kan du välja varma nyanser av dessa färger för att det ska ge ett harmoniskt intryck.

Vilka känslor kan man väcka med färg?

Vilka känslor olika färger väcker är inte begränsat till makeup utan det är mer av en generell lära. Harmoniska toner är till exempel blå och grön, gärna varma nyanser. Färger som röd, rosa eller svart inger en annan känsla och provocerar något mer. Om du vill sticka ut och dra blickar till dig så kan det vara en ganska bra idé att välja färger som sticker ut, till exempel skarpt cerise-färgade eller klarröda läppar. Vill du smälta in och matcha alla andra så kan det vara bättre att välja mjukare, mer harmoniska färger, som en diskret blå ögonskugga och ljust rosa läppar. Alla beslut du tar angående din makeup beror på vilka känslor du vill slå an hos människorna du kommer att möta.

Snabbt och bra trick för att knyta ihop din makeup

För att knyta ihop din makeup på ett snabbt och smidigt sätt så är det ett hett tips att ta lite va ditt läppstift eller din läppglans (om det är en glans med färg i) på fingret och använda det som rouge. På så vis kommer det att bli bra harmoni i din makeup och det kommer att ge ett enhetligt intryck.

Om det är en läppglans blir det dessutom lite glans på kinden vilket inte skadar. För att det ska hamna på rätt ställe och framhäva dina kindben på bästa sätt så måtta ut yttersta tippen på ditt ögonbryn och tänk dig ett rakt streck ner. Måtta sedan nedersta delen av din näsvinge och tänk dig ett rakt streck ut på kinden. Där de både strecken korsar varandra är punkten där du ska lägga din rouge.

Pricken över i

För att avsluta din helhetslook så försök att matcha skor eller handväska med tonen i ditt läppstift för att sätta pricken över i på din makeup. Det kanske inte är något folk kommer tänka på medvetet men det kommer att påverka helhetsintrycket som du gör på de som du träffar på din utekväll, kanske på en sommarkonsert som denna. Sedan är det bara att ge sig ut och ha kul!

Våra sminktips har vi hittat hos makeup artisterna som skriver för https://beautiq.se. Här hittar du bra guider, tips och tester av bästa produkterna.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.