Recept: Pintxos med kantareller & parmesan

Text: Thomas Helsing Recept: Maria Dahlquist Foto: Ola Cedell
Posted 2020-03-08 in Mat & Dryck

pintxos

Har du varit på Stå, bredvid Boulebar, och testat deras vansinnigt smakrika pintxos? Det har vi. Flera gånger. Därför var vi bara tvungna att ta med det här receptet, för även om atmosfären och hänget på Stå är smått oslagbar så kan man vilja stanna hemma ibland. Och varför ska man behöva vara utan munsbitsvänliga pintxos då?

 

Så är enkelt gör du egna pintxos med förslagsvis kantareller och parmesan! Men du, du kan förstås variera dessa i oändlighet.

 

Ingredienser
1 bit baguette
2 msk olivolja
200 g kantareller
1 schalottenlök
1 msk smör
3 msk färskost
100 g nyriven parmesan
Gräslök

 


Gör så här: Skiva baguetten och stek i lite olivolja.

Rensa och dela kantarellerna och tärna löken. Stek kantareller och lök i smör.

Rör ihop färskost & finriven parmesan. Bred färskosten på baguettskivorna och lägg kantarellröran på. Strö över parmesan och hackad gräslök.

 

Proffstips från kocken: Smaksätt gärna med tryffel för extra höjd!

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.