Chivalry: Medieval Warfare


Posted 2012-12-05 in Kultur

Chivalry: Medieval Warfare
Torn Banner Studios
(PC)

Har du någonsin drömt om att vandra runt i en medeltidsvärld, med svärdet i högsta hugg, och sprida skräck i dina fiender när du springer mot dem redo för attack? Stå mitt i ett blodigt krig i ett slag för eller emot din konung?

Det är just den idén Chivalry: Medieval Warfare bygger på. Du tar dig an rollen som en av fyra olika klasser, alla inspirerade från medeltidens glansdagar. Knight och Vanguard bär en rustning som bara ett armborst kan bryta igenom, med tvåhandsvapen i händerna, eller en sköld som skyddar mot ankommande attacker. Ska fienden plockas från avstånd är det Archer som gäller, med antingen armborst, pilbåge eller kastspjut som valmöjligheter. Mitt emellan hittar vi Manatarms, som tack vare sin ringbrynja och sköld som enda försvar är lätt på fötterna och enkelt kan flankera sin fiende.

Online ställs två lag mot varandra, Agathian Knights och Mason Order. Vinna går det att göra på många olika sätt beroende på vilket spelläge du spelar. Antingen ska du förgöra hela fiendelaget, stoppa en vagn fylld med pestbesmittade lik från att förgifta dricksvattnet, eller det klassiska ”alla mot alla”.

Kontrollerna i Chivalry känns genuint välgjorda, och det gäller att växla mellan sving, hugg och överarmsslag för att överrumpla din motståndares försvar. Striderna är fartfyllda, tajta och fantastiskt roliga. Men tyvärr märks det att utvecklarna har arbetat med en låg budget, och spelet skulle ha behövts vara i betastadie ett tag till. Många buggar och spelcrasher gör att det inte känns lika roligt i längden och drar ner betyget.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.