Eklunds bilvård förlänger livslängden på din bil


Posted 2015-10-26 in Leva & Bo

Casinotopp banner

Eklunds bilvård i Kumla har bidragit till att förlänga livslängden på bilar sedan 2004. Företaget erbjuder tjänster som tvätt och invändig rekond, keramiskt lackskydd, rostskydd och motortvätt. Idag har de tre fast anställda och en timanställd person.

 

På Eklunds bilvård har man märkt att intresset för bilvård växer och mest ökar det bland nybilsägare.

– Vi ser en ökning av kunder med nya bilar. De är väldigt angelägna om att skydda sina bilar, säger Christer Eklund, ägare av Eklunds bilvård.

Eklunds utför det mesta inom bilvård men deras specialitet är keramiska lackförseglingar som har en hållbarhet på tre år. Fördelen med att göra en lackförsegling är att bilen blir blankare och mer lättvättad vilket också skyddar lacken i längden.

– Smutsen sitter inte lika hårt och går lättare att spola av med högtryckstvätten. Utan lackförseglingen får man gno bort smutsen och då skadar man också lacken, säger Christer Eklund.

Alla bilar behöver rostskyddsbehandlas idag och numera utför Eklunds bilvård Dinitrol-auktoriserade rostskyddsbehandlingar. När det gäller asiatiska bilar behöver de ett bra rostskydd från första dagen medan exempelvis tyska och svenska bilar klarar sig några år. Till skillnad från lackskyddsförseglingen som tar en dag att utföra är en rostskyddsbehandling mer krävande och tar tre dagar i anspråk.

– Tar det bara en dag kan de flesta klara sig utan bil men tar det flera dagar blir det knivigare. Därför är vi glada att kunna erbjuda våra kunder en lånebil för dessa tillfällen, säger Christer Eklund.

Eklunds bilvård erbjuder även ett bilvårdspaket där det bland annat ingår en keramisk lackförsegling samt invändig rekond och utvändig handtvätt en gång i halvåret.

– Från början tänkte vi att det var bra för företag men det är allt fler privatpersoner som visar intresse för paketet, säger Christer Eklund.

Eklunds bilvård praktiserar inte bara sina kunskaper, de lär även ut en del av dem. Efter sina dryga tio år i branschen har företaget samlat på sig en hel del erfarenhet och numera håller de även grundkurser i bilvård. Där får kursdeltagarna framför allt lära sig hur man polerar en bil med polermaskin på korrekt sätt. De flesta kursdeltagare är sådana som ska starta eget eller anställda som vill vidareutbilda sig, men även privatpersoner är välkomna.

Oavsett om du köpt din bil ny eller begagnad gäller det att behålla värdet på den så länge som möjligt. På Eklunds bilvård ser man fram emot att fortsätta bidra till längre livslängder på bilarna och därmed bättre ekonomi för bilägarna.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.