Bästa Drycker – allt handlar om detaljerna

Text: Peter Steen-Christensen
Posted 2018-04-23 in Kultur, Mat & Dryck, Mer Läsning

Det är otroligt viktigt. Din kropp har behov av vätska för att fungera ordentligt. När man känner törst är man uttorkad och det är viktigt att fylla på, annars lånar kroppen från blodet vilket minskar syresättningen och du blir trött och slutar fungera. Då ska du dricka två glas direkt så att du blir mer alert.

 

Men, man vill ju såklart inte dricka vad som helst. Älskar du din kropp är endast det bästa gott nog. Men hur vet man vad som är det bästa? Den frågan blev startskottet till en publikation som skulle visa vägen. Och likt gamla butiker som alltid heter det de säljer – ”Hattar”, ”Blommor” – fick magasinet namnet ”Bästa Drycker”.

Allt handlar om detaljerna. När Bästa Drycker skriver om öl får man veta viktiga saker som att danska hantverksölkungen bakom Mikkeller har utsikt över Carlsberg från vardagsrumsfönstret. I en lägenhet som tidigare ägts av läkaren som tog fram antabus.

Skriver Bästa Drycker om vin kan man få lära sig att ett orange vin från Serbien är vad som passar bäst med en vegetarisk varmrätt med broccoli och getost. Skriver Bästa Drycker om sprit kan man få veta saker som att samarbetet mellan Nordic Food Lab i Köpenhamn och Cambridge Distillery mynnat ut i Anty Gin – en gin som använder den röda stackmyran som ingrediens för att framställa arom till ginet (ungefär 62 myror per flaska).

Men ibland är Bästa Drycker mycket enklare än så. Den riktar sig minst lika mycket till nyfikna, törstiga amatörer som till sofistikerade konnässörer.

Bästa Drycker är ett väldesignat, ambitiöst och skarpsynt magasin om allt det bästa från dryckesvärlden. Magasinet finns tillgängligt på de bästa barerna, restaurangerna och hotellen i Sverige. Och så kan du alltid läsa det online.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.