Ny högstadieskola i Örebro


Posted 2017-12-15 in Leva & Bo, Mer Läsning

Hösten 2018 öppnar en ny högstadieskola i centrala Örebro. Det är Nikolaiskolan som belägen vid Oskarsparken kommer att låta kultur och kreativitet stå i fokus och bli vägen till kunskap.

 

Skolan, som har årskurs 7-9, kommer att erbjuda tre unika profiler: kultur, hälsa och “makerspace”. I den första profilen får eleverna välja mellan fyra olika inriktningar; Bild, Dans, Teater eller Drama och litteratur.  På Hälsoprofilen får man prova på olika sporter, genomföra friluftsaktiviteter samt lära sig om hållbar utveckling och hur man bidrar till ett hållbart samhälle. I programmet Makerspace ligger fokus på ämnena teknik, NO och slöjd. Här arbetar man med att bygga, skapa, konstruera och uppfinna, laborera, undersöka och experimentera samt testa på programmering av till exempel robotar och lära sig enklare programmeringsverktyg.

– Tillsammans med Kulturskolan kommer vi att arbeta över ämnesgränserna. Vi låter bild, teater och musik bidra till alla elevers lärande och vi kommer att arbeta i temaområden, säger Marianne Mustonen, rektor på Nikolaiskolan.

Skolan är kommunal och söker till den gör man under skolvalsperioden 15 januari till 15 februari. När man fått besked om att man fått en plats gör man sitt profilval.

Inga intagningsprover kommer att hållas, istället får man i ansökan till profilen motivera varför man vill ha just den.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.