Ny hyllningskonsert till Gärdestads

Text: Thomas Helsing
Posted 11 månader sedan in Musik

Frimis vårevent 2019 – banner

Hur många artister har fångat en del av den svenska folksjälen och sedan skapat en låtskatt som kommer att leva kvar i många generationer? Inte många, men ska någon nämnas i ett sådant sammanhang är det troligen Ted Gärdestad.

 

Nyligen nåddes vi av beskedet att hans bror Kenneth, tillika låtskrivaren i brödraduon, avlidit. Nu har några av Sveriges bästa musiker och artister satt samman en hyllningsshow som de valt att kalla ”Janne Schaffer möter Ted Gärdestad – i sol, vind och vatten”. I fronten för detta står naturligtvis världsgitarristen Janne Schaffer som förutom att spela återger anekdoter och berättelser från Teds karriär.

Janne har ett unikt perspektiv då han var med och skapade Teds musik från första början och hela vägen fram till den Janne-producerade sista skivan ”Äntligen på väg”.

Han får sällskap av sångerskan Pernilla Andersson:

– Teds låtar har varit en del av min musikaliska ryggrad, sättet han sjunger på, rakt och enkelt men ändå så berörande att nackhåren reser sig är unikt. När det kopplas ihop med så välskrivna låtar som hans, då går det inte att värja sig.

Hon får sällskap av Johan Boding som många säkert känner igen från hyllningskonserter till Queen och Freddie Mercury eller från hans medverkande i ”Rhapsody in rock”.

– Det känns ärofyllt och det är med kärlek jag deltar i denna turné, säger Johan Boding om sin medverkan.

Den tredje artisten i denna hyllning heter Moa Lignell som hunnit med att släppa två egna skivor där hon sjunger och producerar sitt material själv. 2012 vann hon en Rockbjörn för årets genombrott och för mindre än två år sedan agerade hon uppvärmning på Melissa Horns turné med ett femtiotal stopp efter vägen.

Totalt blir det en 2 timmar lång Gärdestad-hyllning på Conventum Kongress med en paus på cirka 20 minuter. Dörrarna öppnas klockan 18.30 den 4 maj och biljetter köper du enklast via Ticketmaster.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.