Ny vd för Elon Group

Text: Camilla Johansson Foto: Pressbild
Posted 2018-02-26 in Näringsliv

I juli 2018 lämnar Christer Larsson Elon efter 17 år. Han efterträds av Stefan Lebrot som har ett förflutet som vd för Electrolux Sverige och Electrolux Norge. I dagsläget är han vd för Smeg Nordic.

 

Christer Larsson har arbetat inom Elonkoncernen i drygt 17 år, de senaste åren som vd och koncernchef.

– Jag är jättestolt över det som vi har åstadkommit tillsammans. Vi har samlat de olika fackhandelskedjorna under ett gemensamt varumärke, breddat den nordiska positionen med Euronics AS i Norge samt byggt upp ett effektivt logistik- och backofficecenter i Örebro. Jag har sedan en tid tillbaka haft en diskussion med styrelsen gällande min succession. Nu när den är klar, vill jag ägna mig åt andra saker, säger Christer Larsson.

Elon Group, som har sitt huvudsäte i Örebro, har funnits i Sverige i 50 år och är idag landets största vitvarukoncern med mer än 450 butiker i Sverige och Norge.

Stefan Lebrots handlingskraft och ledaregenskaper blir en stor tillgång för oss. Vårt absoluta fokus ligger nu i att befästa vår marknadsposition som specialisten inom elektriska produkter i hemmet. Under 2018 kommer vi att förtydliga vårt tjänsteerbjudande – det bästa på marknaden – och vidareutveckla vår resa inom digitaliseringen, säger Fredrik Johansson (bilden), styrelseordförande för Elon Groups.

Skiftet på vd-posten sker i juli i år, men redan nu ser Stefan Lebrot fram mot det nya uppdraget.

– Jag känner mig hedrad och mycket laddad över att ha blivit utvald för att vidareutveckla Sveriges enda fackhandelskedja och specialist inom elektriska produkter för hemmet. Den strategiska planen för kedjan är satt av styrelsen och nu kommer vi att verkställa den med kraft och precision, säger Stefan Lebrot.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.