Nya ägare till Ljuspoolen


Posted 2018-02-22 in Näringsliv

Casinotopp banner

Ljuspoolen i Kumla, Årets Bubblare på Kumlas Näringslivsdag 2017 har köpts upp av park- och vägbelysningsföretaget Bogfelts.

 

Med kunder runt omkring hela Mälardalen har man en betydande del av marknaden för offentlig belysning, och för att klara den ökande efterfrågan och framtida expansion har man nu accepterat ett anbud från det Stockholmsbaserade företaget Bogfeldts, som därmed införlivar Ljuspoolen i sin verksamhet.

– Egentligen blir det ingen större förändring i vår verksamhet, men vi får större resurser för att göra den expandering vi behöver göra, säger Claes Jacobsson, vd för Ljuspoolen.

Företaget startades 2011 av Claes Jacobsson och hans kollegor från en tidigare arbetsplats, Jan Hellberg och Kenneth Lindbom, och snabbt expanderade man till att ha avtal för installation och underhåll av utomhusbelysning i 11 kommuner runt om i Mälardalen.

– Vi har varit på väg framåt men inte riktigt haft resurser och personalstyrka att ta oss an och genomföra de uppdrag vi haft på ett sätt som vi har velat, utan det har mycket handlat om att släcka bränder, och tillslut var man riktigt trött i huvudet, konstaterar Claes Jacobsson.

Den personal och ledningsgrupp som idag finns på Ljuspoolen kommer att vara kvar, och de förändringar som kommer att ske i och med Bogfelts uppköp av företaget ser Claes Jacobsson som positiva.

– Fördelen är ju den att nu har vi möjlighet att fokusera på kunderna och utföra ett bra arbete, så vi ser absolut uppköpet som något positivt. Sedan kan det naturligtvis kännas trist på ett plan att det blev så när man har varit med och grundat företaget, men det viktigaste är dock att vi fortsätter, konstaterar han.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.